• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNV traži sastanak sa Tadićem i Koštunicom

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije zatražilo je hitan sastanak sa predsednikom i premijerom Srbije.

 SNV traži sastanak sa Tadićem i Koštunicom Izvor: MONDO

Srpsko nacionalno veće (SNV) Kosova i Metohije zatražilo je hitan sastanak sa predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, kako bi se napravio jedinstven pristup i front delovanja radi opstanka, kako svih Srba, tako i države Srbije na Kosovu i Metohiji.

Izvršni odbor SNV je na sednici održanoj u sredu, sagledavajući sveukupnu situaciju u pokrajini, posebno posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, zaključio da se zbog nedostatka bezbednosti Srba u pokrajini, a naročito pogoršanja stanja nakon izlaska Srba iz policije, dovodi u pitanje opšti opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

"Ovome naročito doprinosi nesinhronizovan i nejedinstven pristup u donošenju odluka o daljem odnosu prema kosovskim institucijama od strane državnih organa i relevantnih Srba sa Kosmeta, što dodatno oslabljuje i onako podeljenu srpsku zajednicu, a čiji ishod može da utiče na opstanak Srba na ovom prostoru", navodi se u saopštenju Izvršnog dobora.

Izvršni odbor SNV deli zabrinutost Srba u centralnom delu pokrajine i ostalim srpskim sredinama, da se politika Beograda i njegov pristup rešavanju situacije pre, a naročito i nakon 17. februara, intezivno odnosi na očuvanje severa pokrajine, dok se ostali delovi Kosova i Metohije zapostavljaju.

"Ovakav pristup se posebno manifestuje donošenjem političkih odluka u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, kao i neravnomernim ekonomskim ulaganjem na celoj teritoriji Kosova i Metohije", ističe se u zaključcima.

Kako je ocenjeno na sednici Izvršnog odbora SNV, ovo "s pravom asocira na politiku podele pokrajine, odnosno 'severizaciju' Kosmeta", kojoj se SNV Kosova i Metohije oštro suprotstavlja, te iz tih razloga, traži da se hitno ovakav pristup rešavanja problema u pokrajini promeni. Time bi se omogućila realizacija državne strategije očuvanja celovitosti Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije, kaže se u saopštenju.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE