• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kabinet premijera: Rezolucija je neophodna

Rezolucija je neophodna i pored toga što u Ustavu piše da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

 Kabinet premijera: Rezolucija je neophodna Izvor: MONDO

Sve dosadašnje rezolucije parlamenta Srbije donete su na osnovu Ustava i ponovo su potvrđivale suverenitet i teritorijalni integritet Republike i u izradi tih dokumenata učestvovao je i Kabinet predsednika Republike, saopšteno je iz Kabineta premijera Srbije Vojislava Koštunice, povodom predloga rezolucije Srpske radikalne stranke o odnosima Srbije sa EU.

"Razlog za donošenje ovih rezolucija je više nego očigledan. Srbija se suočava sa činjenicom da je proglašena jednostrana nezavisnost Pokrajine, da su pojedine zemlje protivpravno priznale ovu lažnu državu, i da je EU kršeći Povelju UN i Rezoluciju 1244 protivpravno poslala misiju Euleks na Kosovo i Metohiju", kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, u Ustavu Republike Srbije jasno piše da je pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije i upravo polazeći od Ustava Srbije, 26. decembra 2007. godine Narodna skupština Srbije je usvojila Rezoluciju kojom se potvrđuje suverenitet i teritorijalna celovitost zemlja.

Takođe je i Vlada Srbije, 14. februara 2008. godine, poništavajući odluku o proglašavanju lažne države na teritoriji Srbije, ponovo potvrdila suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

Istu ovu odluku donela je Narodna skupština Srbije 18. februara 2008. godine, kada je na osnovu Ustava Srbije potvrđen suverenitet i teritorijalna celovitost Srbije, navedeno je u saopštenju.

Kabinet predsednika Republike ranije tokom dana je povodom predloga rezolucije SRS o odnosima Srbije sa EU, podsetio da u Ustavu Srbije jasno piše da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, i da nema potrebe da se takav stav potvrđuje rezolucijama.

Svako ko pročita Ustav, uveriće se da su bilo kakave naknadne potvrde državnog integriteta suvišne i nepotrebne, i da je jedini cilj predlagača blokiranje evropske perspektive Srbije, ocenjeno je u Tadićevom kabinetu.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE