• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dulić nudi ostavku

"Ako stigne 126 potpisa poslanika za moju smenu, odmah ću podneti ostavku", poručio predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić.

 Dulić nudi ostavku Izvor: MONDO

"Nema razloga da se ulazi u bilo kakvu raspravu, pošto bi to značilo da nemam poverenje većine poslanika u parlamentu", rekao je Dulić u intervjuu za izdanje "Večernjih novosti" od četvrtka.

Ako među tih 126 potpisa budu i potpisi poslanika DSS-a, odnosno iz većine koja je izabrala i mene, ali i premijera Vojislava Koštunicu, to će značiti da imamo novu parlamentarnu većinu i da ćemo imati novu vladu Srbije, smatra Dulić.

Upitan da li će DSS i radikali formirati novu vladu, Dulić je odgovorio da pretpostavlja da će ta nova skupštinska većina izglasati i novu vladu.

On je negirao da bi njegova smena označila pad vlade.

"Neću ja biti razlog za pad vlade. Pravi razlog biće da je DSS odustao od ključnih principa na kojima je formirana ta vlada, a to su nastavak evropskih integracija i borba za Kosovo i Metohiju. To bi bila kardinalna promena spoljne politike", smatra Dulić.

On očekuje da se Vlada Srbije sutra izjasniti o rezoluciji o Kosovu koju predlažu radikali.

"Ako (vlada) pošalje svoje mišljenje, parlament će u petak zasedati", dodao je Dulić.

On je rekao da je, ukoliko institucije ne mogu da nađu izlaz, jedna od ideja da pitamo građane da li su za priključenje Srbije EU ili ne.

"Smatram da je referendum dobar predlog, a da bi građani, kao na predsedničkim izborima, potvrdili da su za EU, a ne za izolaciju", kazao je Dulić.

"Svi treba da sednemo za sto da pokušamo da nađemo izlaz iz ove situacije, da bi država odlučila kako da se izbori sa ključnim problemima: kosovskim i evropskim", istakao je Dulić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE