• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobri politički odnosi između Austrije i BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić rekao je da je Austrija u različitim oblicima veoma prisutna u BiH.

 Dobri politički odnosi između Austrije i BiH Izvor: MONDO

Radojičić je poslije razgovora sa novoimenovanim ambasadorom Austrije u BiH Donatusom Kekom istakao da između BiH i Austrije postoje dobri politički odnosi.

"Upoznao sam ambasadora o tome šta su efekti rada parlamenta u 2008. godini, šta su nam prioriteti u ovoj i kako vidimo dalji razvoj situacije, ako i o tome šta bi trebalo da budu prioriteti u rješavanju ekonomske krize, dobijanju bezviznog režima i ispunjavanju uslova za transformaciju OHR-a", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Radojičić je dodao da je bilo riječi i o zaključima Narodne skupštine RS o efektima prenesenih nadležnosti sa RS na BiH, koje je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko poništio.

Ambasador Kek je rekao da je Austrija prijatelj BiH i da istorijski odnosi to potvrđuju.

"Austrijska preduzeća i banke ovdje su prisutne i upravo u Banjaluci jako aktivne i moj je utisak da ovdje, uprkos ekonomskoj krizi, ima puno pozitivnih aktivnosti da se kriza prevaziđe i da zemlja napreduje dalje", ocijenio je Kek.

Govoreći o zaključcima Narodne skupštine RS, Kek je rekao da je stav Austrije vrlo jasan i da ona podržava visokog predstavnika.

"To je bila teška odluka i za njega, a on je stvarno prijatelj i poznavalac ove zemlje. Primio sam k znanju stajališta premijera /Milorada/ Dodika i predsjednika Radojičića, ali mi ostajemo pri stavu da onoga trena kada budu ispunjeni uslovi Savjeta za provođenje mira i formula `pet plus dva uslova`, bude transformacija OHR-a", poručio je Kek.

On je izrazio nadu da će domaći političari doći do zajedničkih rješenja, koja će BiH voditi ka evropskim integracijama.(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE