• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Smiriti situaciju u BIH!

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić izjavio je da postoji opšta spremnost političkih faktora da se smiri situacija u BIH!

 Radojičić: Smiriti situaciju u BIH! Izvor: MONDO

"Postoji opšta spremnost svih ovih političkih faktora da situaciji u BiH negativno ne eskalira, da dođe do njenog smirivanja i da između međunarodne zajednice i RS dođe do uspostavljanja konsturktivnije saradnje kako bi se, prije svega, ispunili uslovi za transformaciju OHR-a", rekao je Radojičić danas novinarima u Banjaluci.

On je pojasnio da je sinoć sa dnevnog reda povučena tačka o zaključcima Narodne skupštine RS, jer su prestali razlozi za njeno postojanje nakon što je visoki predstavnik u BiH poništio zaključke koje je Narodna skupština RS usvojila 14. maja, te da sada očekuje razgovore kod predsjednika RS na političkom nivou.

"Očekujem da će, kada se predsjednik RS Rajko Kuzmanović vrati s puta, da biti otvoren jedan novi krug konsultacija političkih partija“, rekao je Radojičić.

On je dodao da mu je u ovom momentu teško spekulisati o ishodu tih razgovora, ali da mu je poznato da su sve partije koje su učestvovale u donošenju zaključaka i glasale za njih ostale pri stavu da oni nisu bili motivisani antidejtonskim i antiustavnim namjerama.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko stavio je u subotu van snage zaključke Narodne skupštine RS u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja sa RS na institucije BiH.

Narodna skupština RS je 14. maja usvojila Zaključke u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja sa RS na institucije BiH. Njihovim objavljivanjem u Službenom glasniku 15. juna, zaključci su stupili na snagu 16. juna. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE