• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudo Vidović novi ministar komunikacija

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio imenovanje Rude Vidovića za novog ministra transporta i komunikacija.

 Rudo Vidović novi ministar komunikacija  Izvor: MONDO

Predstavnički dom je potvrdio odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH o imenovanju Rude Vidovića za novog ministra transporta i komunikacija BiH, umjesto Bože Ljubića koji je na ovu dužnost nedavno podnio ostavku.

Na sjednici nije prihvaćen zahtjev Savjeta ministara BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Zahjtev nije podržalo 13 poslanika, najvećim dijelom iz SNSD-a i SDA, dok je 12 poslanika bilo protiv, tako da će prijedlog ovog zakona ići u skraćenu proceduru.

Poslanici su usvojili Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH u drugom čitanju, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji u drugom čitanju kojim se ova oblast usklađuje sa propisima EU, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, u prvom čitanju.

Izmjenama zakona o sportu definišu se načini i organizacija sportskih klubova lica sa invaliditetom na amaterskom i profesionalnom nivou, što podrazumjeva formiranje sportskih saveza lica sa invaliditetom na nivou BiH i entiteta.

Predstavnički dom danas je usvojio i Godišnju platformu o bezbjednosno-obavještajnoj politici čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, kao i zaključak da ovaj dokument za iduću godinu bude dostvaljen do 1. novembra da bi se izbjeglo kašnjenje dostavljanja dokumenta kao što je to bio slučaj ove godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE