• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Klizište zatrpalo kuću u Potoku

Autor mondo.ba

U banjalučkom naselju Potok kasno sinoć se odronilo brdo i zatrpalo porodičnu kuću Sinana Ćuluma, ali još nije upućena pomoć nadležnih službi, iako prijeti opasnost od novih klizišta.

  Banjaluka: Klizište zatrpalo kuću u Potoku Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Nakon sinoćnjeg obrušavanja tla, članovi ovog domaćinstva su se, na sreću uspjeli smjestiti kod komšija. Među njima je i starica od 85 godina, bez noge i nepokretna, te supružnici s kćerkom od 14 godina, prenijela je agencija Fena.


Međutim, kuća je kompletno potopljena i ništa od inventara se nije moglo spasiti. O ovom slučaju su obaviješteni svi nadležni organi od banjalučke Službe civilne zaštite, Komunalne policije, građevinske inspekcije, komisije za procjenu štete, ali dosad se niko nije pojavio na licu mjesta, jer smatraju da ovo nije prioritetan slučaj. 


Na područja grada Banjaluka proglašena je vanredna situacija. Potopljeno je više desetina stambenih objekata, svi poslovni objekti u zoni "Incela", kao i dio poslovnih objekata na Starčevici.  

Zbog obilnih padavina izlile su bujične vode i aktivirala su se klizišta na širem području grada. Najugroženija su naselja Starčevica, Mejdan, Ada, Debeljaci i Vrbanja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE