• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriminalac pobjegao uz pomoć policajca

Miodrag Ateljević (31), osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, pobjegao u Crnu Goru uz pomoć policajca Zdravka Vujovića

 Kriminalac pobjegao uz pomoć policajca Izvor: MONDO

Tridesetjednogodišnji Miodrag Ateljević iz bilećkog sela Preraca, za kojim su raspisane centralna i međunarodna potjernica, pobjegao je prilikom hapšenja u Bileći i još se nalazi na slobodi, a u bjekstvu mu je pomogao policajac Zdravko Vujović, potvrđeno je danas iz trebinjskog Odjeljenja sudske policije Republike Srpske.

Iz Sudske policije navode da je akcija hapšenja Ateljevića, koji se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, falsifikovanje isprava, te za organizovani kriminal, izvedena u petak, 19. juna, nakon višednevnog praćenja osumnjičenog.

Vujović je toga dana došao džipom "nisan" po Ateljevića, koji je boravio u rodnom selu Preraca, pa su se zajedno odvezli prema magistralnom putu Bileća - Gacko.

Prilikom pokušaja pripadnika Sudske policije da džip zaustave na uskom makadamskom putu, Vujović je manevrisanjem omogućio bjekstvo Ateljeviću koji je iskočio iz vozila noseći kesu sa nepoznatim sadržajem.

Ateljević je tada pobjegao u šumu, dok je Vujović, uprkos naređenju da stane, pobjegao džipom u selo Preraca i tom prilikom oštetio je službeno vozilo sudske policije.

Iz Sudske policije napominju da su pokušavali da uđu u trag Ateljeviću, ali da je on dobro poznavao veoma nepristupačan teren i da je uspio pobjeći.

"Ateljević je u prethodnom periodu bio predmet traženja i drugih bezbjednosnih agencija, ali su svi dosadašnji pokušaji lociranja i hapšenja bili bezuspješni zbog dobre povezanosti Ateljevića sa lokalnim stanovništvom i izuzetno dobre razrađenosti mreže informanata, koji su ga pravovremeno informisali o kretanju pripadnika svih tih agencija", ističu u Sudskoj policiji.

I Sudske policije napominju da su Ateljeviću pogodovali teren i prostor oko kuće na selu, u kojoj je boravio, jer se nalazi u neposrednoj blizini sa granicom Crne Gore.

Protiv Vujovića, koji je saslušan, Okružno tužilaštvo podnijelo je krivičnu prijavu zbog sprečavanje ovlaštenih službenih lica u izvršenju službene radnje i pomoći učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Načelnik CJB Trebinje Goran Zubac Vujovića je suspendovao sa posla.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE