• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prudska trojka" opet u krnjem sastavu

Sulejman Tihić neće prisustvovati sastanku u OHR-u sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, čiji je domaćin visoki predstavnik Valentin Incko

 "Prudska trojka" opet u krnjem sastavu Izvor: MONDO

"Dvije su grupe razloga što neću da prisustvujem. Prva je aktuelna situacija nakon odluke visokog predstavnika u BiH kojom se poništavaju zaključci Narodne skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti, a druga grupa je što je SNSD odustao od tri dogovora koja smo postigli i ne vidim svrhe zbog čega da ponovo dogovaramo", rekao je Tihić.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da je propao prudski proces, Tihić je rekao da dijalog nema alternative, ali da ono što je dogovoreno treba da bude ispoštovano.

"Do sada smo dogovorili ustavnu reforma koja je zaustavljena u Predstavničkom domu, a prihvaćena je u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Zakon o državnoj imovini je takođe dogovoren, a zaustavljen je na Komisiji za državnu imovinu, kao i popis stanovništva i povratak koji je dogovoren, a SNSD je srušio Revidiranu strategiju povratka", rekao je Tihić.

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je da će prisustvovati na sastanku u 14.00 časova u prostorijama kancelarije visokog predstavnika.

Tihić je odbio da dođe i na sastanak prudske trojke koji je održan u Banjaluci 14. juna, zbog, kako je rekao, antidejtonskih izjava premijera Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Lideri SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović održali su 14. juna sastanak u Banjaluci, kojem je prisustvovao i Incko i tada je dogovoreno da naredni sastanak organizuje visoki predstavnik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE