• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS: Ima li vlada većinu?

SPS pozvala je vladajuću koaliciju da građanima saopšti da li je Vlada Srbije u ovom trenutku u stanju da vodi jedinstvenu državnu politiku.

 SPS: Ima li vlada većinu? Izvor: MONDO

Zamenik predsednika socijalističke partije Srbije Žarko Obradović izjavio je na konferenciji za novinare da, ukoliko ne postoji stabilna vladina većina, ta stranka predlaže formiranje vlade nacionalnog jedinstva.

"Vladina koalicija načinom na koji funkcioniše destabilizuje državu. Ovakva vlada ne može da sačuva ni sebe ni Kosovo i Metohiju", rekao je Obradović i istakao da je sadašnja situacija neodrživa.

Prema njegovim rečima, SPS takođe insistira da se poslanicima u Skupštini Srbije omogući da se upoznaju sa vladinim Akcionim planom za Kosovo i Metohiju.

Povodom najave Srpske radikalne stranke da će zatražiti smenjivanje predsednika parlamenta Olivera Dulića, Obradović je rekao da SPS "ne želi da pravi skupštinsku većinu ako to nije vladina većina".

"Očekujemo da se stvari reše u vladajućoj većini pa da se tek onda odredimo po tom pitanju", rekao je Obradović i dodao da SPS ne misli da su izbori dobar način za prevazilaženje krize vlasti u Srbiji.

"Mi smo za izbore uvek spremni, ali mislimo da parlamentarni izbori nedugo posle jednostranog proglašnja nezavisnosti Kosova nisu dobro rešenje", kazao je Obradović.

Portparol SPS Đorđe Milićević rekao je da ta stranka do sada nije ni sa jednom strankom razgovarala o eventualnom stvaranju nove vladajuće većine.

Milićević je najavio da će SPS na pokrajinske i lokalne izbore u maju izaći u koaliciji sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, i izrazio uverenje da će na lokalnom nivou osvojiti više od 10 odsto glasova.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE