• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sipa u Skupštini RS!

Pripadnici Sipe razgovorali sa predsjednicima klubova u Narodnoj skupštini RS vezano za izgradnju zgrade Vlade RS i autoputa Banjaluka - Gradiška.

 Sipa u Skupštini RS! Izvor: MONDO

Predsjednik Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Borislav Bojić rekao je Srni da su pripadnici Sipe razgovarali sa njim u Banjaluci i naveo da to nije bio informativni razgovor.

"Razgovor se odnosio na izgradnju Administrativnog centra Vlade RS, a sve što sam im rekao to je ono što sam govorio i u Narodnoj skupštini i o tome ima i zapisnik", rekao je Bojić.

Šef Kluba Stranke za BiH u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Muharem Murselović potvrdio je Srni da je danas u zgradi skupštine obavio razgovor sa službenicima SIPE u vezi izgradnje zgrade Vlade u Banjaluci.

"Predstavnicima Sipa sam rekao da poslanici nisu davali saglasnost ni na kakve ugovore ni anekse ugovora, ali smo načelno prihvatili zaključak vezan za izgradnju Vlade čiji je podnosilac Vlada RS", rekao je Murselović.

On je podsjetio da je kao i svi poslanici u Narodnoj skupštini dobio informaciju o izgradnji administrativnog sjedišta Vlade RS koje je krajem 2007. godine podnijela Vlada i prihvatio parlament.

Prema njegovim riječima, u pomenutom tekstu je navedeno da parlament Srpske podržava opredjeljenje Vlade da obezbijedi adekvatne uslove za funkcionisanje najvažnijih organa RS, kao i da će Vlada provesti aktivnosti na izgradnji objekata, te da je postupila objektivno i kao dobar domaćin.

Murselović je potvrdio da su predstavnici Sipa tokom protekla dva dana obavili razgovore sa svim šefovima poslaničkih klubova u NS RS i sa generalnim sekretarom parlamenta.

Srna saznaje da su pripadnici Sipe juče i u utorak, 23. juna, razgovorali sa predsjednicima kluba SNSD-a Željkom Mirjanićem, PDP-a Branislavom Borenovićem i DNS-a Željkom Rodićem.

Do sada je saslušano više do 100 lica, među kojima su i vlasnici zemljišta preko kojeg treba da prođe autoput Banjaluka - Gradiška.

Prema izvještaju Sipe, premijer Republike Srpske Milorad Dodik i još 14 osoba iz RS se terete za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, te za nanošenje štete budžetima BiH i RS u iznosu od 145 miliona konvertibilnih maraka.

Sipe je provela istragu u vezi s određenim građevinskim projektima u RS i utvrdila da su Vlada i određene entitetske institucije počinile nezakonite radnje u realizaciji tih projekata.

Oni se sumnjiče da su prilikom izgradnje Administrativnog sjedišta Vlade RS, zgrade RTRS i dionice puta Gradiška-Banja Luka prekoračili troškove te izvršili pranje novca.

Kako su ranije prenijeli pojedini banjalučki mediji, akcijom Sipe u Banjaluci rukovodi zamjenik direktora Sipe Dragan Lukač, a sve nadgleda zamjenik šefa OHR-a Rafi Gregorijan, koji želi da natjera Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Milorada Dodika.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE