• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaplijenjena roba kupi prašinu!

BiH bez preciznih propisa u vezi sa zaplijenjenom robom. Njena vrijednost opada, a za skladištenje se mjesečno izdvaja na desetine hiljada KM

 Zaplijenjena roba kupi prašinu! Izvor: MONDO

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pokušava riješiti problem zaplijenjene robe i imovine vrijedne 50 miliona KM, jer se samo za skladištenje mjesečno plaćaju desetine hiljada KM.

Direktor Uprave Kemal Čaušević smatra da je izlaz u zakonskim izmjenama kojima bi bila omogućena brža prodaja ili doniranje robe onima koji je mogu iskoristiti.

"Država gubi ogroman novac plaćajući skladišta u kojima ta roba propada", upozorio je Čaušević.

Trenutno se u skladištima nalazi oduzeta roba, među kojom i vrijedni automobili, tekstil, namještaj i tehnički uređaji, vrijedna više od 9,5 miliona KM.

Prema riječima pomoćnika direktora UIO Hajrudina Lagumdžije, veliki problem predstljavljaju automobili oduzeti zbog raznih carinskih prekršaja.

"Imamo 910 takvih vozila koja su starija od sedam godina, a koja, prema sadašnjem zakonu, ne možemo prodati", rekao je Lagumdžija.

Osim oduzetom robom, prema pisanju "Dnevnog avaza", UIO trenutno raspolaže i nekretninama procijenjenim na više od 40 miliona KM koje su zaplijenjene zbog različitih carinskih i finansijskih krivičnih djela.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE