• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinaest godina zatvora za krijumčarenje ljudi

Sud BiH izrekao je Ibrahimu Nuhanoviću kaznu sedam godina zatvora i Sanelu Peziću od šest godina za organizovani kriminal - krijumčarenje ljudi.

 Trinaest godina zatvora za krijumčarenje ljudi Izvor: MONDO

Sud je od optuženog Nuhanovića oduzeo i imovinsku korist u iznosu od 17.660 evra, a od optuženog Pezića u iznosu od 226 evra i 1.418 hrvatskih kuna.

U izreci presude se, između ostalog, navodi da su optuženi Nuhanović i Pezić u 2007. godini i januaru 2008. godine, zajedno sa njima poznatim osobama, kao pripadnici organizovane grupe, pripremali i organizovali prebacivanje migranata iz Srbije, Albanije i Turske u druge države, a koji nisu ispunjavali propisane uslove za zakonit ulazak i boravak u državama krajnje destinacije.

Optuženi su radi pribavljanja imovinske koristi - iz koristoljublja, pripremali i organizovali prebacivanje drugih osoba - migranata preko teritorija BiH u Hrvatsku, a zatim u zemlje Evropske unije, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je prema optuženom Nuhanoviću donio rješenje kojim se produžava pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže devet mjeseci.

Prema optuženom Peziću Sud je donio rješenje prema kome mu se produžavaju mjere zabrane izrečene rješenjem od 13. juna prošle godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE