• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazan sastanak "osmorke" u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović otkazao je sastanak lidera osam političkih stranaka iz BiH, koji je trebalo da bude održan u Mostaru

 Otkazan sastanak "osmorke" u Mostaru Izvor: MONDO

Portparol HDZ-a BiH Mišo Relota je rekao da je Čović obavio niz telefonskih razgovora sa liderima političkih stranaka, ali da sastanak nije bilo moguće organizovati zbog kratkoće vremena i unaprijed isplaniranih obaveza.

Prema njegovim riječima, Čović će sa pojedinim liderima političkih partija morati da obavi dodatne razgovore.

"HDZ BiH izražava nadu da će u naredni 10 dana predsjednik Čović uspjeti da okupi lidere političkih stranaka, a i danas će, tokom sastanka u američkoj rezidenciji, iskoristiti priliku da obavi dodatne razgovore sa prisutnim liderima stranaka", naglasio je Relota.

On je dodao da u ovome času treba poslati poruku da, kako je rekao, stranke žele koordinisano da upravljaju BiH, a ne stihijski.

"Treba se uvesti politički red, jer je evidentno da se stvara politički haos", ocijenio je Relota.

Istovremeno, "Avaz" je objavio da bi predstavnici osam političkih stranaka iz BiH trebalo bi 9. i 10 jula u francuskom gradiću Taloir da razgovaraju o modalitetima promjena Ustava BiH.

Na sastanku, koji će biti organizovan u jednom od objekata američkog Univerziteta Tafts u Francuskoj, ne očekuje se dolazak lidera, već predstavnika političkih stranaka koje su nedavno imale sastanak sa potpredsjednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Federalni dnevnik ističe da je većina stranaka potvrdila učešće svojih predstavnika, iako ni oni ni organizatori ovog sastanka ne očekuju da će se desiti ''ništa novo, a još manje revolucionarno''.

Prema namjerama organizatora - nevladine organizacije ''Dejton projekt'' cilj ovog skupa je ''ispipavanje pulsa'' stranaka u BiH.
Dodik ne zna za sastanak u Francuskoj!

Lider SNSD-a Milorad Dodik nije upoznat sa informacijom da bi se predstavnici osam političkih stranaka trebali, 9. i 10. jula, naći u francuskom gradiću Taloir i razgovarati o modalitetima promjena Ustava Bosne i Hercegovine.

“Ja pojma nemam o tome“, rekao je Dodik i dodao da ne čita Dnevni avaz, koji je objavio tu informaciju, pozivajući se na nezvanične izvore.

“Pošto je taj list to prvi objavio, SNSD neće učestvovati na sastanku, pa iako bi nam sada i došao zvaničan poziv za taj sastanak. Nepristojno je da se o tim stvarima prvo čita u tim novinama, ako je to tačno, mada ja mislim da nije. Meni niko nikada nije pominjao Francusku. Imaju oni i svojih problema pa neka se njima bave“, kazao je Dodik.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE