• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neprimjereno proganjanje poslanika!

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je BiH, što se tiče Sipe, policijska država i da to treba biti promijenjeno.

 Dodik: Neprimjereno proganjanje poslanika! Izvor: MONDO

"Neprimjereno je, naravno, da pravosudna vlast ulazi i u zakonodavne sisteme i traži i proganja poslanike zbog toga šta su govorili, šta su mislili, zašto su mislili", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Govoreći o eksproprijaciji zemljišta za dionicu autoputa od Banjaluke do Doboja, premijer RS je ocijenio da je ovaj posao veoma dobro odrađen i čestitao, prije svega, ljudima iz Geodetske uprave RS i Pravobranilaštva RS koji su, kako je naglasio, sve svoje kapacitete usmjerili na pravi način da riješe to pitanje.

"Ostalo je još da se postignu određena rješenja u vezi sa najproblematičnijim dijelom gdje se nalaze kuće, ali i to će sve biti završeno, kako sam razumio, u toku idućeg mjeseca. Obavijestili smo austrijski `Štrabak` da smo spremni trasu da im predamo 15. septembra", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, taj rok će biti definitivno ispoštovan, ali je moguće da završimo i prije.

"Htjeli smo da imamo neki rok, a ako uspijemo prije, uradićemo i prije. Ali ako kažemo da ćemo to uraditi 1. jula, a ne uradimo, `Štrabak` po ugovoru može da nam zaračunava `penale` i da nam naplaćuje zakašnjenje, zato smo i rekli da je 15. septembar krajnji rok", objasnio je premijer RS.

On je istakao da će, prema obavještenju "Štrabaka", ta firma odmah otpočeti pripremne radove za izgradnju trase kako bi početkom iduće godine počeli radovi na bazi izvedbenog projekta koji treba da bude završen.

"Sve je bitno ubrzano i sve bitno je stavljeno u funkciju. Promijenili smo i zakone o eksproprijaciji koji nam omogućavaju da brže rješavamo imovinske odnose", istakao je Dodik.

Prva faza imovinsko-pravnih odnosa za dionicu autoputa od Banjaluka do Doboja, na trasi od 72 kilometra, završena je u predviđenom roku, čime je omogućeno donošenje odluke za ulazak investitora u posjed.

Obaveza Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove RS i Pravobranilaštva RS, prema projektnom zadatku Vlade RS, bila je da prva trasa od Banjaluke do Doboja bude riješena do 30. juna. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE