• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani RS nezadovoljni radom političara

Nešto veći broj žena (65,2 odsto), nego muškaraca (61,1 odsto), smatra da političari ne rade u interesu građana koje predstavljaju.

 Građani RS nezadovoljni radom političara Izvor: MONDO

Više od 62,5 odsto građana RS smatra da političari ne rade u njihovom interesu, dok 37,5 odsto smatra da je političarima primaran interes građana, pokazalo je istraživanje agencije “Prime Communications” provedeno u 38 opština RS.

Posmatrajući starosnu dob, istraživanje je pokazalo da se sa tvrdnjom da “političari rade u interesu građana“ ne slaže se 67,9 posto građana RS starosti između 30 i 44 godine, a zatim i građani stariji od 60 godina (66,7 posto).

Kada je u pitanju obrazovanje, pokazalo se da 71 posto građana sa završenim zanatom smatra da političari rade u interesu građana, dok se s ovom tvrdnjom ne slaže 68,6 posto visokoobrazovanih stanovnika Republike Srpske.

I kod ispitanika sa završenom osnovnom školom takođe preovladava mišljenje da političari ne rade u interesu građana (65,2 posto).

Najveći broj stanovnika sela (76,1 posto) smatra da političari ne rade u ineteresu građana, dok isto mišljenje ima 51,5 posto stanovnika grada.

Ovo istraživanje je pokazalo i da su političari u RS i omiljene TV zvijezde. Na prvom mjestu premijer Milorad Dodik, a slijede TV voditelji i pjevačice.

Ovo istraživanje je provela banjalučka agencija “Prime Communications”, a ukupno je ispitano 1.000 građana tehnikom usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika.

Populacija reprezentovana istraživanjem je definisana kao opštaa populacija Republike Srpske starija od 18 godina. Primijenjen je višeetapni stratifikovani slučajni uzorak, sa mogućnošću greške od oko tri odsto.

Istraživanje je realizovano od 30. maja do 7. juna za vlastite potrebe agencije u okviru projekta “Republika Srpska danas“.

(Fena/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE