• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD podržavaju reforme u BiH

Članovi delegacije američkog Kongresa potvrdili da SAD i administracija Baraka Obame snažno podržavaju reforme u BiH na njenom evroatlantskom putu.

 SAD podržavaju reforme u BiH Izvor: MONDO

''Došli smo u BiH zbog njene važnosti za SAD, jer su SAD zaista veoma zainteresovane da BiH postane članica EU i NATO'', rekao je Kardin na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu, koja je organizovana na završetku dvodnevne posjete američke delegacije BiH.

On je prenio jedinstveno uvjerenje kongresmena i senatora da je za uspjeh evroatlantskih integracija BiH potreban zajednički rad domaćih političkih lidera na reformi Ustava BiH.

''Tokom razgovora sa predstavnicima entiteta uvjerili smo se da postoje jasna neslaganja oko ustavne reforme u BiH, zbog čega smo ih podstakli da vode razgovore sa dobrom namjerom, koja će omogućiti centralnoj vladi da efikasno funkcioniše, uvažavajući u isto vrijeme i prava entiteta'', naglasio je Kardin.

Prema njegovim riječima, BiH je ''potrebna ustavna reforma da bi centralna vlast mogla funkcionisati zaista kao državna vlast''.

''Mi se nadamo da će naša posjeta BiH pomoći da ova zemlja ide dalje'', zaključio je Kardin.

Delegacija Kongresa SAD će iz BiH otići u Litvaniju i Bjelorusiju.

Iz Ambasade SAD je ranije saopšteno da će posjeta Minsku, u Bjelorusiji, biti posjeta na najvišem nivou ovoj autoritarnoj zemlji u posljednjih deset godina.

Delegacija će prisustvovati 18. godišnjoj sesiji OEBS-a u Viljnusu, u Litvaniji, na kojoj će biti raspravljano o temi "OEBS - odgovor na nove bezbjednosne izazove".

Članovi delegacije razmatraće mnogobrojne teme uključujući i pitanja kao što su bezbjednosna situacija u Avganistanu, ekonomska kriza, klimatske promjene, vodni resursi, ljudska prava i demokratski razvoj.

Usvojene rezolucije biće sastavni dio Deklaracije iz Viljnusa koja će pomoći u usmjeravanju aktivnosti Oebsa.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE