• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaratili Orićevi i Kučevićevi u Tuzli

Beriz Kabilović (22) teško je ranjen u oružanom sukobu nekoliko pristalica Nasera Orića i Tasima Kučevića na parkingu diskoteke "Roma" u Tuzli.

 Zaratili Orićevi i Kučevićevi u Tuzli Izvor: MONDO

Kako prenose mediji u BiH, vatreni obračun desetak pristalica ratnog komadanta muslimanskih snaga u Srebrenici i Kučevića, koji je nedavno osuđen na 12 godina za organizovani kriminal i 28 mjeseci zatvora zbog nasilništva pred Sudom BiH, započet je u diskoteci "Roma", a kasnije nastavljen na parkingu gdje je i počela pucnjava.

Mediji navode da se još ne zna ko je ranio Kabilovića.

Prema nezvaničnim podacima, Kabilović se u diskoteci "Roma", koja je vlasništvo brata Tasima Kučevića, sukobio s izbacivačima, nakon čega je otišao po pomoć, te se naoružan u društvu prijatelja vratio u centar grada.

Osim Kabilovića, koji je odranije poznat policiji kao akter sličnih događaja, u pucnjavi je lakše povrijeđen i njegov prijatelj Z. Kahrić (29), koji je prilikom bjekstva, idući golfom prema Kalesiji, udario u drugi golf i lakše povrijedio još tri osobe.

Banjalučki "Fokus" saznaje da je za sada uhapšen samo jedan akter pucnjave, K.S. (33), koji je u istočnom dijelu grada iskočio iz automobila, ali zbog povreda nije uspio da pobjegne policijskoj potjeri. Nezvanično se saznaje da je riječ o Sadiku Kahriću.

Jasminka Djedović, nadležni dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, rekla je da je u pucnjavi učestvovalo desetak lica, čija je identifikacija u toku i dodala  da se pucalo iz više vrsta vatrenog oružja.

Stanari zgrada u blizini oružanog sukoba su pričali da se "pucalo kao u ratu", ali zbog straha za vlastitu bezbjednost željeli su ostati anonimni.

Jedan od metaka završio je u blizini prozora spavaće sobe jednog od stanara na drugom spratu. Stanari kažu da svakog vikenda, kada se u diskoteci "Roma" okuplja više gostiju, strahuju od obračuna poput ovog s Kabilovićem.

Zbog sukoba braće Mensura i Samela Derviševića iz Živinica sa izbacivačima 20. aprila prošle godine došlo je do pucnjave ispred diskoteke, u kojoj je ubijen Rasim Kučević zvani Todor, najmlađi brat Tasima Kučevića.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE