• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić težak na oprostu

Lider SNS-a kaže da bi položio vijenac muslimanskim žrtvama u Srebrenici, ali da bi se poklonio i srpskim žrtvama u Bratuncu.

 Nikolić težak na oprostu Izvor: MONDO

"Što da ne. Ali, mi se ne bi desilo kao Borisu Tadiću (predsjedniku Srbije) da se poslije toga ne poklonim srpskim žrtvama u Bratuncu", rekao je Tomislav Nikolić za beogradski "Press".

Na pitanje da li bi se izvinuo Hrvatima i Bošnjacima za zločine koje su počinili Srbi, Nikolić je izjavio da ne bi.

"Ne. Ja nisam onaj ko propagira zločin ili ga ne osuđuje, a to da se izvinjavam za zločine koje je počinio moj narod, ne postoji to", rekao je Nikolić.

Na pitanje da li bi izručio Ratka Mladića, Nikolić je rekao da "to pitanje treba da bude riješeno do kraja godine" i da je "tako obećao" predsjednik Srbije Boris Tadić.

"Vi pitate mene da li ću ja da izručim Mladića, a ja pitam Tadića da li je Mladić u Srbiji. Ako nije, nemojte to da me pitate", dodao je Nikolić.

Na pitanje da li će, ako dođe na vlast, a Mladić ne bude izručen, uhapsiti Generala, Nikolić je naveo da "Tadić to duguje Srbiji".

"On je rekao da do kraja ove godine završava saradnju sa Hagom. Neka je završi. Znači, ili Mladića nema, pa neću morati da ga tražim, ili je tu, pa Tadić da ga izruči do kraja godine", istakao je Nikolić.

On je naveo da podržava Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU, kao i ukidanje viza, ali da je lično protiv ulaska Srbije u NATO, jer to ovu zemlju "svađa sa Rusijom", te dodao da to pitanje treba prepustiti građanima Srbije.

Nikolić je uvjeren da će njegova SNS sljedeće godine doći na vlastu u Srbiji ili će otići u političku penziju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE