• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: "Ugasiti" bonska ovlašćenja

SDS traži ukidanje sankcija smijenjenim funkcionerima stranke i stavljanje van snage upotrebu bonskih ovlašćenja

 SDS: "Ugasiti" bonska ovlašćenja Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka (SDS) apeluje na Savjet za provođenje mira da donese odluku o ukidanju sankcija smijenjenim funkcionerima SDS-a, ali i ostalim licima, te da van snage stavi upotrebu bonskih ovlašćenja.

SDS podsjeća da je na današnji dan 2004. godine, bivši visoki predstavnik Pedi Ešdaun donio odluku o zabrani obavljanja javnih funkcija i političkog djelovanja za 59 funkcionera SDS-a, a na desetine njih smijenjeno je još ranije "pod optužbama da tobože pomažu skrivanje Radovana Karadžića".

SDS, takođe, dodaje da su neki od obespravljenih funkcionera ove stranke "prošli torture u kontejnerima SFOR-a, da su protiv njih vođeni montirani sudski procesi, ali da nikada nije pronađen nijedan dokaz da su oni zaista odgovorni za ono što im se stavljalo na teret".

"Naprotiv, hapšenjem Radovana Karadžića u Beogradu postalo je jasno da su ove optužbe bile iskonstruisane", navodi se u saopštenju Informativne službe SDS-a.

SDS apeluje na Savjet za provođenje mira da ima u vidu da se u jednoj demokratskoj zemlji moraju poštovati konvencije o ljudskim pravima i pravna premisa nevinosti dok se ne dokaže suprotno.

"Zato očekujemo da će Savjet za provođenje mira ispraviti nepravdu prema, upotrebom bonskih ovlašćenja, obespravljenim građanima RS, kao i njihovim porodicama koje su godinama trpile nepravdu, živeći na rubu egzistencije i na marginama društva", ističe SDS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE