• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preinačiti presudu Stankovićevim pomagačima

Državni tužilac zatražio je da se preinači prvostepena presuda koja se odnosi na optužene za pomaganje Radovanu Stankoviću.

 Preinačiti presudu Stankovićevim pomagačima Izvor: MONDO

Državni tužilac Miroslav Marković zatražio je od Apelacionog vijeća Suda BiH da preinači prvostepenu presudu kojom se ovaj sud proglašava nenadležnim za suđenje osobama optuženim za pomaganje pri bjekstvu Radovana Stankovića, koji je osuđen za ratne zločine na području Foče.

Odluku o žalbi Vijeće će donijeti "u zakonskom roku", prenosi Birn.

Optužnica tereti Mileta Krsmanovića, Miroslava Blagojevića, Zdravka Vreču, Dragana Mašića, Srđana Vilotića, Miru Prodanovića i Gorana Miloševića za nesavjestan rad u službi, Brankicu Davidović i Ranku Dragičević za falsifikovanje isprava, a Ranka Stankovića, brata odbjeglog osuđenika, za omogućavanje bjekstva uhapšenog lica.

Radovan Stanković pobjegao je 25. maja 2007. godine iz zatvora u Foči, gdje je služio dvadesetogodišnju kaznu zbog zločina protiv čovječnosti.

U septembru 2008. godine podignuta je optužnica protiv deset osoba koje se terete za pomaganje pri bjekstvu, a sudija Branko Perić je 3. februara ove godine donio odluku o nenadležnosti Suda BiH za njihovo procesuiranje, obrazloživši da tim činom "nije narušen ugled države". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE