• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić i Krajišnik svjedoče za Kličkovića?

Sud BiH je odlučio da nakon godišnjih odmora odbrana Gojka Kličkovića može da sasluša Radovana Karadžića i Momčila Krajišnika ako oni na to pristanu.

 Karadžić i Krajišnik svjedoče za Kličkovića? Izvor: MONDO

"Vijeće je zaprimilo vaš prijedlog i nije nikakav problem da saslušate Karadžića i Krajišnika", rekao je predsjedavajući Sudskog vijeća Zoran Božić predstavnicima odbrane na ročištu.

Kličkovićeva odbrana predložila je Sudu BiH da, ukoliko Haški tribunal odobri njen zahtjev, Karadžića i Krajišnika sasluša "kao prve svjedoke nakon godišnjih odmora", objavila je Balkanska istraživačka mreža (Birn).

Karadžić i Krajišnik trebalo bi da svjedoče o udruženom zločinačkom poduhvatu, što se, između ostalog, optužnicom Tužilaštva BiH stavlja na teret Gojku Kličkoviću, Mladenu Drljači i Jovanu Ostojiću.

Kličkovića, Drljaču i Ostojića Tužilaštvo BiH tereti i za zločin protiv čovječnosti počinjen tokom 1992. godine nad Bošnjacima s područja Bosanske Krupe.

Branioci optuženih Kličkovića i Ostojića danas su saslušali Božu Pilipovića, bivšeg pripadnika 11. krupske lake pješadijske brigade, koji je kazao da nije bio upoznat sa zločinima počinjenim nad Bošnjacima u Krupi, kao ni o sudjelovanju izvjesnog Joje Plavanjca u ubistvima zatvorenika u školi "Petar Kočić" u tom gradu.

Nastavak suđenja zakazan je za utorak, 7. juli.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE