• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovani policajci vraćeni na posao

Direktor Policije RS Uroš Pena potvrdio da je na posao vraćeno 35 od 36 suspendovanih policajaca koji su dovođeni u vezi sa dešavanjima u Srebrenici.

 Suspendovani policajci vraćeni na posao Izvor: MONDO

''Drago mi je da su policajci dokazali svoju nevinost'', naglasio je Pena, dodavši da su sudovi utvrdili da nema osnova za sumnju i vratili na posao policajce koji su bez ikakvih dokaza bili osumnjičeni i suspendovani.

Pena je rekao u Srebrenici da je protiv 26 policijaca obustavljena istraga zbog nedostatka dokaza, dodavši da svi koji su počinili zločine, bez obzira ko su i šta rade, treba da odgovaraju.

Predstavnik suspendovanih policajaca nekadašnjeg CJB Zvornik Rodoljub Vidaković izjavio je danas Srni da su osnovni sudovi u Zvorniku, Vlasenici i Srebrenici donijeli su, u skladu sa zakonom, pravosnažne odluke o vraćanju 35 pripadnika CJB Bijeljina na posao.

On je istakao da je u zatvoru još jedan pripadnik CJB Bijeljina protiv kojeg se vodi istraga u vezi sa srebreničkim dešavanjima.

"Srećan sam kao čovjek i sindikalni predstavnik što se ovi ljudi vraćaju redovnim poslovima i zadacima, čime dobija na značaju moja stalna tvrdnja da većina suspendovanih policajaca nije ukaljala ugled Ministarstva unutrašnjih poslova RS", naglasio je Vidaković.

Vidaković je rekao da je Osnovni sud u Srebrenici danas donio odluku kojom je na posao vraćeno osam policajaca, i to šest policajaca iz Bratunca i dvojicu iz Srebrenice.

''Ovo je veliko zadovoljstvo, jer je istina pobijedila i pravda je zadovoljena. Skinuta je mrlja sa policije i suspendovani policajci će nakon dvije godine neizvjesnosti i duševnih patnji ponovo početi raditi svoj posao'', rekao je Vidaković.

Odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka 10. jula 2007. godine suspendovano je 36 policajaca koji se dovode u vezu sa srebreničkim dešavanjima, od kojih je jedan i bivši direktor Policije RS Dragomir Andan. Suspendovanim policajcima tada su oduzeta i lična dokumenta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE