• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bratunac: Mještani protiv okupljanja Bošnjaka

Mještani sela Kravica kod Bratunca protive se najavljenom okupljanju bošnjačkih udruženja 13. jula.

 Bratunac: Mještani  protiv okupljanja Bošnjaka Izvor: MONDO

Okupljanje je najavljeno u prostorijama bivše zemljoradničke zadruge u ovom mjestu, gdje uz vjerski obred namjeravaju da polože cvijeće na mjestu stradanja grupe njihovih sunarodnika u posljednjem ratu.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kravica Mile Milovčević rekao je novinarima da se mještani protive, jer za zločine nad Srbima iz Kravice niko nije odgovarao.

''Naše selo je u prošlom ratu stradalo i ovo djeluje kao provokacija... Na zboru građana odlučićemo kako da reagujemo'', izjavio je Milovčević.

Bratunačka Boračka organizacija podržava mještane Kravice, navodeći da su muslimanske snage iz Srebrenice u ratu opljačkale i popalile 570 objekata i ubile 156 Srba iz ove mjesne zajednice.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije u Bratuncu Krsto Rankić rekao je da su davno podnesene prijave i da postoje dokazi i svjedoci o zločinima počinjenim nad Srbima iz ovog sela, ali da još niko nije procesuiran za te zločine, niti je preživjelim Kravičanima data pomoć da obnove svoje popaljene kuće.

''Izgrađen je ogroman memorijalni centar u Potočarima za ukop i obilježavanje stradanja srebreničkih Bošnjaka, polaganje cvijeća i druge obrede, a Srbima se ne dozvoljava da obilježe mjesta srpskog stradanja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu ili u Tuzli'', rekao je Rankić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE