• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivankoviću 14 godina za "Korićane“

Sud BiH osudio Damira Ivankovića na 14 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti na Korićanskim stijenama u avgustu 1992. godine.

 Ivankoviću 14 godina za "Korićane“ Izvor: MONDO

Ivanković, bivši pripadnik interventnog voda policije iz Prijedora, postigao je 22. juna sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH o učešću u ubistvu oko 200 civila na Korićanskim stijenama 21. avgusta 1992. godine.

Sud BiH proglasio je Ivankovića krivim za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu civilnih i vojnih vlasti opštine Prijedor i struktura Srpske Republike BiH, a sve u cilju progona bošnjačkog i hrvatskog stanovništva sa tog područja.

U presudi je konstatovano da iskreno priznanje krivice i značajna saradnja Ivankovića sa Tužilaštvom BiH i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) predstavlja olakšavajuće okolnost za optuženog, prenosi Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Sud BiH je uz saglasnot Tužilaštva BiH, Ivankovića pustio na slobodu, ali mu je izrečeno niz mjera zabrane i obaveza.

Ivankoviću je zabranjeno napuštanje boravišta i mijenjanja adrese prebivališta bez odobrenja Suda BiH, naloženo mu je obavezno svakodneno javljanje u Stanicu javne bezbjednosti Prijedor, a zabranjeno mu je i kontaktiranje sa mogućim saučesnicima i saoptuženim u zločinu, kao i svjedocima i žrtvama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE