• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potjernica za Ganićem i Divjakom?

Ne postoji prepreka da Srbija od centrale Interpola ponovo zatraži raspisivanje potjernice protiv Ganića i Divjaka, pišu “Večernje novosti.”

 Potjernica za Ganićem i Divjakom? Izvor: MONDO

Potjernice bi bile akuelizovane ponovo u slučaju “Dobrovoljačka” zbog ratnog zločina, jer su obojica, kako navodi list, rođenjem u Srbiji stekli srpsko državljanstvo.

List navodi da je Ejup Ganić rođen u okolini Novog Pazara, a Jovan Divjak u Beogradu, pa bi tako i pored obustavljanja Interpolovih potjernica protiv 19 državljana BiH, Interpol moga da raspiše potragu bar za njima dvojicom.

Interpol
je u svom pojašnjenju naveo da, osim međunarodnog suda, svaka zemlja može da traži raspisivanje potjernica protiv svojih državljana, a da protiv stranaca može raspisati samo uz saglasnost matične zemlje osumnjičenog, navodi list.

"Dakle, ne postoji prepreka da Srbija, uz podatke iz matičnih knjiga ponovo zatraži da Interpol raspiše potjernice protiv ove dvojice", piše list, navodeći da bi time bar djelimično bila zadovoljena pravda, jer je Ganić, prema nezvaničnim informacijama, naredio akciju protiv kolone JNA, u kojoj je 2. maja 1992. godine ubijeno 42, a ranjeno 73 vojnika i civila.

Prema pisanju lista, Divjak je kršten u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, a potom je živio u Smederevu, gdje je njegov otac bio učitelj.

(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE