• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija opet zabranila akciju studenata

Studentski pokret "Evropa nema alternativu" pokušao da poseti premijera Srbije.

 Policija opet zabranila akciju studenata Izvor: MONDO

Beogradska policija nije u petak dozvolila održavanje akcije "U potrazi za premijerom" koju su članovi pokreta "Evropa nema alternativu" planirali da sprovedu ispred zgrade u kojoj živi predsednik vlade Vojislav Koštunica.

Policija je zaustavila četvoricu predstavnika te organizacije u Francuskoj ulici, nedaleko od zgrade u kojoj živi Koštunica, i obavestila ih da održavanje skupa nije dozvoljeno i da ne mogu da predaju svoje zahteve i poklone koje su poneli za premijera.

Članovi pokreta su, nakon bezuspešnog ubeđivanja sa policijom, zalepili na fasadu jedne zgrade plakat na kojem je pisalo "Koštunice, javi se da idemo zajedno u Evropu. [email protected]", a ostavili su i 200 grama kafe i ratluk koje su, kao gosti, poneli na poklon.

Predstavnik pokreta Simon Simonović rekao je novinarima da zabrana policije podseća na slična događanja iz 90-ih godina prošlog veka i ocenio da je u Srbiji priča o evropskim integracijama ponovo zabranjena tema.

"Želeli smo da pozovemo premijera Koštunicu da shvati ozbiljnost situacije i da shvati da samo jaka i razvijena Srbija koja je partner zemljama članicama EU može da ostvari svoje interese i zadovolji svoje građane", rekao je Simonović.

On je za 12. mart, petu godišnjicu ubistva premijera Zorana Đinđića, najavio građansko okupljanje i šetnju od platoa kod Filozofskog fakulteta do Aleje zaslužnih građana gde je Đinđić sahranjen.

"Velikom građanskom šetnjom želimo da pošaljemo poruku premijeru Koštunici da je jedan čovek položio život za evropsku Srbiju i da Srbija neće stati na evropskom putu", kazao je Simonović.

Okupljenim novinarima predstavnici pokreta podelili su i kopiju pisma koje su želeli da predaju Koštunici, kao i rešenje policijske stanice Stari grad kojom se zabranjuje održavanje skupa.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE