• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ganić: Sa Srbijom nemam ništa

“Srbije i srbijanskog državljanstva odrekao sam se onog momenta kada je ta država pokrenula agresiju na suverenu BiH”, kaže Ganić.

 Ganić: Sa Srbijom nemam ništa Izvor: MONDO

Član ratnog Predsjedništva RBiH izjavio je to za "Dnevni avaz" nakon što je beogradska štampa objavila da "ne postoji prepreka da Srbija od centrale Interpola ponovo zatraži da raspiše potjernice protiv Ejupa Ganića i Jovana Divjaka", jer su njih dvojica rođenjem u Srbiji "stekli srpsko državljanstvo".

Mediji pišu da je Ganić rođen u okolici Novog Pazara, a Divjak u Beogradu, pa bi "tako i pored obustavljanja Interpolovih potjernica protiv 19 državljana BiH, Interpol mogao da raspiše potragu bar za njima dvojicom".

“Odrekao sam se i distancirao od genocidnog režima u Srbiji. Svako od nas je negdje rođen, mi smo rođeni u Jugoslaviji, a ja sa Srbijom više nemam ništa, osim što ta država, evo i na ovaj način, nastavlja agresiju na BiH. Ovo je frontalni napad na BiH i sve one koji su radili na odbrani države”,  rekao je Ganić.

Istakao je još da je ovo isprobani model u kojem Srbija pokušava hapsiti intelektualce, na isti način na koji je to činila s kosovskom inteligencijom, navodeći slučaj Azema Vlasija.

“Oni ne priznaju suverenitet, iako tako govore. Sada pljačkaju imovinu kompanija BiH u Srbiji, a u ratu su opljačakali bosanske sehare i rasprodavali oteto blago na buvljacima. Ja sam meta samo zato što sam bio dio rukovodstva suverene BiH”, istakao je Ganić.

(Fonet/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE