• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađena masovna grobnica na Vlašiću

Na lokalitetu Korićanske stjene na Vlašiću u ponedjeljak je pronađena masovna grobnica sa najmanje šest posmrtnih ostataka.

 Pronađena masovna grobnica na Vlašiću Izvor: MONDO

U ovoj masovnoj grobnici nalaze se posmrtni ostaci žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koje su pripadnici Interventnog voda Centra javne bezbjednosti Prijedor streljali u avgustu 1992. godine, saznaje Dnevni avaz.

Tu informaciju potvrdio je i portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, pojasnivši da je lokalitet otkriven nakon sklopljenih sporazuma o priznanju krivice s pripadnicima Interventnog voda Damirom Ivankovićem i Gordanom Đurićem, optuženim za učešće u zločinima na Korićanskim stijenama.

Na Korićanskim stijenama je tokom 1992. godine ubijeno više od 200 osoba bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, piše Dnevni avaz.

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović kazao je za Avaz da je pronađeno najmanje šest posmrtnih ostataka, ali kako se pretpostavlja, biće ih mnogo više.

"Očito se radi o primarnoj masovnoj grobnici. Pronašli smo kompletna tijela. Vjerujemo da su ovde streljani ljudi iz najmanje jednog punog autobusa, a potom su bačeni u provaliju duboku 300 metara. Posmrtni ostaci se nalaze ispod stijena", rekao je on.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE