• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrič: Rješenje za BiH nemoguće bez Srbije!

Bivši međunarodni predstavnik u BiH Volfgang Petrič rekao je danas da je bez Srbije nemoguće riješiti problem BiH.

 Petrič: Rješenje za BiH nemoguće bez Srbije! Izvor: MONDO

On je rekao da će u budućnosti Srbija imati važnu ulogu na Balkanu, javlja dopisnik Srne iz Beča.  Ambasador Austrije pri Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj je na promociji knjige "Srpske prilike- domaće reforme i evropska integracija" koja je održana u Beču apelovao na Srbiju da se realno suoči sa prošlim ratovima.

"Kada se to desi i ovaj dio Evrope će biti potpuno miran i evropska integracija Balkana će biti samo tehnički problem. Trenutno je politički problem”, rekao je Petrič, osrvrčući se na problem Kosova i na probleme u BiH.

Petrič je kritikovao EU zbog viznog režima prema balkanskim zemljamama i izrazio nadu da će taj problem uskoro biti riješen.

On je uvjeren da će nakon rješenja problema Lisabonskog sporazuma u Uniji, za vrijeme predsedavanja Švedske, biti oživljena Solunska agenda o zapadnom Balkanu.

"Zemlje regiona moraju da sprovedu potrebne reforme, od kojih se neće odustati“, poručio je Petrič.

Knjiga „Srpske prilike – domaće reforme i evropska integracija“ sadrži 26 političkih eseja o periodu nakon vladavine Slobodana Miloševića u Srbiji.

Autori su ugledni akademici, političari i analitičari, među kojima su bivši italijanski ministar Đulijo Amato, bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek i nekadašnji šef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanović.

Ova knjiga je dio serijala izdavačke kuće „Nomos“ posvećenog jugoistočnoj Evropi koja će do kraja godine objaviti knjige „Etnička politika u BiH: država i društvo u krizi“ i „Konflikt i pamćenje: premošćavanje prošlosti i budućnosti u (jugoistočnoj) Evropi“. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE