• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAK ispituje slučaj FTV-a

RAK će zatražiti snimak programa FTV-a zbog prijave NVO za širenje netrpeljivosti i jezika mržnje.

 RAK ispituje slučaj FTV-a Izvor: MONDO

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) otovriće slučaj na osnovu prigovora koje su dostavile Nevladina organizacija (NVO) "Kroacija libertas" zbog širenja netrpeljivosti i jezika mržnje na Federalnoj televiziji, rekla je Srni portparol RAK- a Amela Odobašić.

"Mi ćemo ovoj TV stanici uputiti dopis u kojem ćemo tražiti snimak programa. Nakon što ga pregledamo, tražićemo da se stanica izjasni o eventualnim navodima kršenja", izjavila je Odobašićeva.

Ona je istakla da će RAK odlučiti šta će dalje učniti kada dobije odgovor od FTV, te da sada ne može ništa više reći u vezi sa ovim slučajem.

NVO "Kroacija libertas" podnijela je krivičnu prijavu protiv Federalne televizije i ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića, jer je 3. jula, u programu ove televizije, pripadnike hrvatskog i srpskog naroda pedesetak puta nazvao "ustašama i četnicima".

Oni su Federalnu televiziju prijavili Regulatornoj agenciji za komunikacije zbog "širenja netrpeljivosti i jezika mržnje".

"Kroacija libertas" je, kako je navela, zbog najnovijih izmišljotina, kleveta i zlonamjernih laži podnijela i krivične prijave i tužbe za klevetu protiv "Dnevnog avaza" i novinara Fadila Mandala i Gorana Mrkića, kao i predsjednika BOSS -a Mirnesa Ajanovića, te predsjednika Helsinškog odbora BiH Srđana Dizdarevića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE