• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto su uklonjena spomen-obilježlja VRS?

Dio spomen-obilježja poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske izmješten je zbog sanacije objekta u kasarni Kozara.

 Zašto su uklonjena spomen-obilježlja VRS? Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra odbrane BiH Živko Marjanac je na konferenciji za novinare u Kasarni "Kozara" rekao da mu je ministar odbrane BiH Selmo Cikotić potvrdio da on nije naredio privremeno izmještanje spomen-ploča poginulih pripadnika VRS.

"Imajući u vidu da bi sanacija trebala da obuhvati čitav prostor kasarne `Kozara`, radi predstojeće vježbe NATO-a `Združeni napor 2009`, bilo bi ružno da tamo gdje je ova spomen-ploča ostane jedna crna rupa", istakao je Marjanac.

Marjanac je rekao da ga je rukovodstvo kasarne "Kozara" informisalo da su spomen-ploče, koje su privremeno izmještene, zaključane u prostorijama Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.

"Postojanje spomen-ploča u kasarni nikada nije dovedeno u pitanje, stupićemo u kontakt sa Boračkom organizacijom RS i u skladu sa njihovom željom vratiti ploče na prvobitno mjesto ili na neku drugu lokaciju nakon završetka sanacionih radova", istakao je Marjanac.

On je dodao da će BORS-u predložiti da se spomen-ploče postave na mjestima da bi bile bliže građanima, a ne da se nalaze u objektima gdje su zatvrene i gdje građani jednom godišnje imaju mogućnost da ih obiđu.

Glavni rukovodilac Tima za pripremu predstojeće vježbe "Združeni napor 2009" brigadni general Dragan Vuković rekao je da je počela sanacija objekta 14, u kojem se nalaze spomen-ploče poginulim pripadnicima VRS i potvrdio da je zbog tih radova rukovodstvo kasarne "Kozara" donijelo odluku o privremenom izmještanju spomen-obilježja. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE