• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Stop priči o sukobima!

Član Predsjedništva BiH pozvao je sve relevantne političke faktore da dignu glas protiv pisanja i pričanja, pa čak i pripremanja sukoba u BiH

 Radmanović: Stop priči o sukobima! Izvor: MONDO

"Pozivam sve da iskoristimo ljetnje mjesece za dogovor o mjerama koje znače ekonomsku stabilnost BiH u cjelini, a ne sukobe, ne priče o osveti, ne priče o tome koje danas jači i ne crtanje vojnih karata“, rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da se u posljednje vrijeme sve češće govori, a i piše o sukobima u BiH i čak o ratu u BiH.

"Vrlo je važno prema mom mišljenju ko govori i piše o sukobima i ratu u BiH. Tvrdim iz RS niko. U RS se ne razmišlja o sukobima već se razmišlja o mirnom putu ka EU, o prosperitetu građana. Obrnuto od toga u Federaciji BiH se o tome govori otvoreno, to prenose mediji, govore političari", rekao je Radmanović.

Prema njegovom mišljenju, puno je problematičnije što protiv toga ne govore političari u Federaciji BiH, ali ni međunarodni zvaničnici.

Komentarišući priče o naoružanju u BiH i ocjene da Predsjedništva BiH nije uradilo svoj posao u vezi sa viškom naoružanja, Radmanović je naglasio da takve tvrdnje nisu tačne.

"Ovo Predsjedništvo je i pokrenulo pitanje viška naoružanja koje je prije naših odluka dvije godina stajalo netaknuto, krčmilo se, uništavalo ili čak možda i prodavalo", rekao je Radmanović.

On je naglasio da danas postoji tačan popis tog naoružanja, da je pod kontrolom, te da se odlučuje o tome šta s njim uraditi.

Član Predsjedništva BiH rekao je da treba postaviti pitanje koje su nadležnosti pojedinaca iz međunarodnih organizacija da se bave viškovima naoružanja i zašto to rade, ističući da Predsjedništvo neće prenijeti svoja ovlaštenja na Ministarstvo odbrane, ni na njihove pismene zahtjeve.

Radmanović je dodao da treba postaviti pitanje zašto se nekoliko godina ćutalo o tome, zašto do sada nije bilo kvalitetnih spiskova i zašto međunarodni faktori koji "ovih dana galame o tome" tri godine nisu ništa uradili na tome.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE