• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Vrijeme da se dese promjene

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić pozvao je građane Teslića i cijele Republike Srpske da izađu na izbore 12. oktobra i da odluče da se dese promjene.

"U Tesliću su se promjene desile 2012. godine i to je ovom gradu donijelo dosta toga dobrog. Danas Teslić nije poznat po kriminalu i korupciji, niti iz njega dolaze vijesti o aferama" , rekao je Tadić na predizbornom mitingu.

On je ocijenio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "ostavio brojna promašena obećanja iz ekonomije i svega ostalog".

"Vrijeme je da okrenemo list i da tražimo šansu za novu budućnost Republike Srpske. Postoje statistike, postoje razni parametri, ali ono što je očigledno - ne postoji zadovoljstvo", kaže Tadić.

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Mladen Bosić izjavio je da vjeruje da će građani na predstojećim izborima glasati za promjene.

"U predizbornoj kampanji je bilo tenzija, političkih nekorektnosti, nasilja. Nadam se da će izbori proći u drugačijoj atmosferi, da će narod izaći u velikom broju i da ćemo imati vlast koju izabere narod bez ikakvih pritisaka i naznaka nepriznavanja rezultata", rekao je Bosić.

Ističući da će SDS priznati rezultat izbora, Bosić, koji je i predsjednik te partije, naglasio je da vjeruje da će građani glasati za promjene i da Republika Srpska mora krenuti nekim drugim putem.

"Ponovo apelujem na sve da se na dan izbora uzdrže od bilo kakvih provokacija i incidenata i da pokažemo da smo napravili neki korak prema demokratiji", rekao je Bosić.

Kandidat za poslanika u parlamentu BiH iz Izborne jedinice dva Mirko Okolić rekao je da će se boriti za sve ono za šta se borio u prošlom mandatu - za očuvanje Dejtonskog sporazuma i za nadležnosti Republike Srpske.

"SDS će u parlamentu BiH sigurno zastupati sve interese Republike Srpske, ne dirajući ničije druge interese. Samo tako ćemo moći ići naprijed zato što je Republika Srpska sastavni dio BiH, a dejtonski sporazum za sada odgovara Republici Srpskoj, mi imamo svoj naziv, svoj entitet, imamo svoje institucije i time ne može biti ugrožena Republika Srpska", kaže on.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Boris Jerinić poručuo je građanima da izađu na izbore i izaberu vlast koju žele.

"Ako su zadovoljni stanjem u Republici Srpskoj neka glasaju za one koji su trenutno na vlasti, a ako žele promjene neka glasaju za SDS i Savez za promjene", rekao je Jerinić.

Predsjednik PUP-a Ilija Stevančević pozvao je sve građane Republike Srpske, a posebno penzionere da masovno izađu na izbore i glasaju za promjene, jer je u Srpskoj teško stanje u svim oblastima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE