• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Dan D” za Tarika Sadovića

Ističe rok od sedam dana koji je lider SDA postavio Tariku Sadoviću za podnošenje ostavke na funkciju ministra bezbjednosti.

 “Dan D” za  Tarika Sadovića Izvor: MONDO

Međutim, za razliku od slučaja “Branković“, kada je javnost imala uvid u sve detalje rasprave između dvojice političara, ovaj spor traje, a sve su prilike da će i proći bez teških riječi, saznaje portal sarajevo-x.

Javnost je očekivala njegovo izjašnjavanje o zahtjevu stranačkog šefa Sulejmana Tihića, međutim, Sadović je odlučio da nastavi sa izvršavanjem svojih svakodnevnih dužnosti i obaveza.

Tihić, ipak, djeluje odlučan i kaže da će sve biti jasno u petak.

“Uvjeren sam da će Sadović sam dati ostavku“, rekao je Tihić.

Djelomično odgovarajući na niz optužbi za loše rezultate tokom mandata, Sadović je rekao da nije istina da je napravio mnogo grešaka.

"Da jesam onda bi me predstavnici SNSD-a i ostalih stranaka iz RS podržavali, a ne svakodnevno napadali", rekao je za Srnu Sadović.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić smatra da je zahtjev ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića da Generalni sekretarijat Interpola u Lionu suspenduje potjernice beogradske kancelarije Interpola u slučaju "tuzlanska kolona" politički i stranački čin.

"Žalosno je što je Interpol pristao na takvu intervenciju iz BiH", rekao je Radojičić i dodao da pravosuđe, kada je riječ o optužnicama, treba da radi svoj posao i da sve zemlje u regionu treba da procesuiraju ratne zločine.

Radojičić je ocijenio da je Sadović tokom svog mandata napravio mnogo grešaka, dodajući da je mjesto ministra bezbjednosti ozbiljna i osjetljiva funkcija na kojoj se on očito nije snašao.

Sadovićeva ostavka je zatražena je , između ostalog, i zbog nedostatka saradnje sa domaćim i međunarodnim institucijama.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE