• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Trka za predsjednika RS neizvjesna do kraja

Autori mondo.ba Autori Agencije

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS Ognjen Tadić rekao je da je taj savez na opštim izborima došao do očekivanih rezultata, a da će trka za predsjednika RS biti teška i neizvjesna do kraja.

Imaju li se u vidu okolnosti u kojima je vođena predizborna kampanja Savez za promjene ostvario je uspjeh na netom okončanim izborima, izjavio je Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a.

U obraćanju novinarima u Banjoj Luci nakon što je Centralna izborna komisija BiH danas objavila preliminarne, nezvanične i nekompletne izborne rezultate, Tadić je istakao posebno zadovoljstvo vodstvom kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Situacija je, što se Saveza tiče, čista i kada su u pitanju mandati osvojeni za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH gdje ćemo imati većinu koja će moći da uđe u formiranje Savjeta ministara BiH", rekao je Tadić.

Dodao je da će, kada je u pitanju formiranje većine u Narodnoj skupštini RS, "situacija biti neizvjesna do konačnog prebrojavanja glasačkih listića, od čega će i zavisiti ko će imati pravo prvog poteza".

Komentarišući rezultat koji je postigao u utrci za predsjednika RS-a, Tadić je kazao da Milorad Dodik u odnosu na njega vodi sa deset hiljada glasova, ali i istakao da je posebno zabrinjavajuća činjenica podatak o 32.068 nevažećih glasačkih listića.

"SDS nije zadovoljan što 45 posto građana nije izašlo na izbore, jer je među njima veliki broj onih koji su nezadovoljni postojećim stanjem u RS-u. I obistinilo se ono što sam i ranije govorio - apstinenti su u konačnici odredili izborni rezultat", podvukao je Tadić.

Mladen Ivanić je istakao da se želi zahvaliti svim građanima koji su u nedjelju 12. oktobra izašli na izbore.

"Moju pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH u SNSD-u osporavat će navođenjem da sam je osvojio bošnjačkim glasovima, ali ja sam zahvalan svim građanima koji žive i rade u RS-u, a za mene su glasali", podvukao je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Maratonac do 11. 11. Je dugo mozda i pobjedis uy pomoc navijaca i bez glasaca

Gz

Bezobraznici ostali kuci umjesto da glasaju Za Ogija. Mlad si bice vremena za tebe na tome tvom kraju

Миле

Опустите се.

tito

Do kraja zivota

MONDO REPORTAŽE