• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ordenje zaslužnim građanima

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović odlikovao 15 lica i kolektiva povodom Vidovdana, krsne slave Vojske RS (VRS).

 Ordenje zaslužnim građanima Izvor: MONDO

Kuzmanović je rekao da odlikovanje predstavlja značajno društveno priznanje za pojedinca ili instituciju koji su uočeni kao nosioci progresivnih ideja i humanitarnih stremljenja.

Napomenuo je da među odlikovanim nema puno političara, već da su priznanja data naučnim radnicima, privrednicima, sportistima, te da će se takva politika i dalje voditi.

Predsjednik Sindikata Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina Rodoljub Vidaković odlikovan je Ordenom časti sa srebrnim zracima za naročito isticanje u afirmaciji ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda, kao i doprinos u jačanju ugleda RS.

Planinarski savez RS iz Foče odlikovan je Ordenom Njegoša drugog reda, za posebne zasluge na polju javne djelatnosti i aktivnosti kojom se doprinosi opštem razvoju RS.

Ordenom Njegoša trećeg reda, za priznati rad na polju privredne i naučne djelatnosti, odlikovan je Božidar Avlijaš, član Srpskog intelektualnog foruma Istočno Sarajevo.

Ordenom Krsta milosrđa, za posebne zasluge i naročito isticanje na poslovima ekshumacija i identifikacija žrtava rata, odlikovan je direktor Republičkog zavoda za sudsku medicinu Željko Karan.

Doktoru Kliničkog centra Banjaluka Vladi Džajiću dodijeljena je plaketa Svetog Stefana, kao znak zahvalnosti i priznanja u iskazivanju nesebičnog rada i zalaganja na polju njege bolesnika i ukupnom doprionosu u ljekarskoj struci.

Ova plaketa dodijeljena je i višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi Branku Dikiću, Nijazu Arnautoviću, Nedeljku Stojkoviću, Stojimiru Novakoviću, Ratku Marčiću, Iliji Đurđeviću, Žiki Todoroviću, Krsti Mićiću, Voji Ostojiću i Petru Ukropini.

Kuzmanović je ranije odlikovao patrijarha srpskog Pavla Ordenom RS, za rad i izvanredne zasluge i nemjerljiv doprinos u razvijanju i jačanju svijesti i duhovnog razvoja srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost.

Predsjednik RS odlikovao je ranije i ambasadora Rusije u BiH Konstantina Šuvalova Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencom, za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćivanju mira, za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Rusije i RS, kao i lične rezultate i dostignuća čiji značaj ima šire razmjere.

"To su ljudi koji se bitno ističu u svojim djelovanjima i svako društvo je dužno da ih uoči. Ovo priznanje govori da su iza njih humana i važna djela za RS, koja su učinjena u skladu sa Ustavom, zakonima, Dejtonskim sporazumom", rekao je Kuzmanović prilikom dodjeljivanja odlikovanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE