• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS i Palma: Izbori neće doneti ništa novo

SPS i Dragan Marković-Palma kritikuju odluku o vanrednim parlamentarnim izborima, ocenjujući je kao lošu, jer neće doneti ništa novo.

 SPS i Palma: Izbori neće doneti ništa novo Izvor: MONDO

Lider SPS Ivica Dačić obrazložio je da je odluka loša, jer će Srbija ostati bez najvažnijih državnih institucija u vreme najveće borbe za odbranu Kosova i Metohije.

"Odluka nije dobra za Srbiju jer se nije pokušalo ni pravljenje nove parlamentarne većine. I posle sledećih izbora neko će sa nekim morati da razgovara - osim što će razgovarati sa drugačijim brojem poslanika", rekao je Dačić.

On je dodao da je SPS predlagala formiranje vlade nacionalnog jedinstva. "I u ovom momentu mislimo da je to bilo bolje rešenje zato što bi Srbija imala jedno stanje političke stabilnosti do sledećih parlamentarnih izbora, ali očigledno nije bilo spremnosti da se uđe u pravljenje neke nove parlamentarne većine pre izbora", rekao je Dačić.

Prema njegovoj oceni, posle sledećih izbora neće biti pitanje ko sa kim hoće već ko sa kim mora da pregovara radi pravljenja većine.

Mi smo za konstruktivan pristup - treba naći najmanji zajednički imenitelj i mislimo da ćemo biti odlučujući faktor u formiranju sledeće vlade, rekao je.

SPS je, naglasio je Dačić, spremna za izbore i na njih će izaći u koaliciji sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, a otvorena je i za širenje te koalicije.

Lider SPS-a je rekao da očekuje više od 10 odsto na parlamentarnim izborima.

Koalicioni partner DSS-a, Nova Srbija pozdravila je odluku premijera Srbije. "Demokratska stranka nije želela i nije htela da se postigne kompromis oko ključnih državnih i nacionalnih interesa, pre svega Kosova i Metohije i ovakva Koštuničina odluka je jedino moguće rešenje", rekla je potpredsednica NS Dubravka Filipovski Tanjugu.

Međutim, drugi koalicioni partner DSS, Jedinstvena Srbija, ima drugačiji stav. Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je da odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora neće doneti ništa dobro ni državi ni građanima.

Marković, čija su dva poslanika izabrana na listi koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, rekao je da Srbija treba da se brani "pragmatičnim i ekonomskim patriotizmom".

"Dok se stranke u Srbiji budu svađale tokom kampanje, Albanci će lobirati kod zemalja u svetu da ih priznaju. Umesto da to radimo, mi povlačimo ambasadore", rekao je Marković agenciji Beta i najavio da će na Glavnom odboru JS zatražiti od predsednika Srbije Borisa Tadića da odmah vrati ambasadore iz zemalja odakle su povučeni.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE