• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS: Odluka Koštunice - demokratska

Demokratska stranka ocenila je potez Vojislava Koštunice kao demokratski i poručuje da će se i dalje boriti za evropski put Srbije.

 DS: Odluka Koštunice - demokratska Izvor: MONDO

Odluka premijera Vojislava Koštunice da zatraži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora za 11. maj, u skladu je sa demokratskim principima i demokratskim vrednostima i Demokratska stranka smatra da je to i najbolje rešenje, izjavila je Tanjugu šef poslaničkog kluba DS Nada Kolundžija.

Ona je ukazala da će DS, kao i do sada, insistirati na ostvarivanju dva osnovna cilja Srbije - očuvanju teritorijalnog integriteta i ubrzavanje evropskih integracija Srbije, kao najvećeg interesa države i njenih građana.

"Demokratska stranka se zalagala za nalaženje kompromisnog rešenja i prevazilaženje krize. S obzirom da to nije bilo očigledno moguće, onda je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedino demokratsko i pravo rešenje za izlazak iz krize u kojoj se našla Vlada", ocenila je Kolundžija.

U tom smislu, smatra ona, "odluka premijera je u skladu sa demokratskim principima i demokratskim vrednostima i DS smatra da je to i najbolje rešenje".

Ono što je za DS u ovom trenutku važno, jeste da se u vladi upravo razlika i napravila oko pitanja evropskih integracija, da je premijer Koštunica promenio politiku koja je bila usvojena prilikom izbora vlade vezano za ubrzavanje procesa evropskih integracija i da će DS i dalje insistirati na ubrzanom putu Srbije ka Evropi, poručila je Kolundžija.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE