• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Hoće da izbace SNSD i HDZ iz vlasti

Autor SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio da rukovodstvo HDZ-a ima pravo da odluči da li će prihvatiti poziv koalicije okupljene oko SDA, ističući da je svima jasno da je stvarni cilj te igre izbacivanje iz vlasti SNSD-a i HDZ-a.

Radojičić je ocijenio da je HDZ izložen pritisku da se priključi koaliciji SDA, DF-a i Saveza za promjene radi formiranja vlasti na nivou Savjeta ministara BiH, ističući da bi stranka Dragana Čovića na taj način dobila učešće u vlasti i određen broj funkcija, ali bi zauzvrat morala da se odrekne svojih programskih principa.

"Pravi cilj jeste da se iz igre izbaci SNSD, a zatim i HDZ. To je jasno i nama i njima. Nije na nama da objašnjavamo njihove principe, ali je jasno da u onome što su potpisali SDA, Savez za promjene i DF nema ni traga od njih, nego je to više poziv da se priključe kao posljednji vagon te kompozicije i dobiju neke fotelje. Naravno, na njima je da odluče na koju će stranu krenuti, ali već sada je jasno da bi HDZ bio izgubljen u takvom bloku", rekao je Radojičić.

On je kazao da ovaj blok trenutno ima matematičku većinu samo u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ali i da to nije slučaj u svim ostalim nivoima vlasti, odnosno Narodnoj skupštini Republike Srpske, Parlamentu FBiH, pa ni u samim kantonima.

"Iz toga proističe mogućnost da bi se na tri četvrtine teritorije BiH uspostavila vlast koja bi bila suprotna od vlasti u Sarajevu"

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Edo

Kako taj Dragan Čović može biti licemjeran prema svom narodu- Hrvatskom "liže" se s Miloradom Dodikom,a stalno govori kako je zaštitnik svog naroda, kome su Srbi a predstavnik im je i predsjednik RS Milorad Dodik ,svašta užasnog im radili Prvo u selu Ravne, a potom u Semberiji od 1992 do 1995. godine: pljačkali imovinu, palili kuće, silovali,protjerivali i, najvažnije, ubijali. Taj narod to mirno posmatra i prima, čak glasove daje toj stranci HDZ BiH. Kakav je to narod -Hrvati? Kad se to sagleda -nikakav. Ja sam prvi protiv ove Federacije Bosne i Hercegovine. Ne sviđa mi se. Ja želim Bosnu (bar to što ostaje od RS.Neka Hrvatima Hercegina. Neka ta država, što ono kažu, bude kao fildžan, ali bar ta zajednica biće normalna. Složno ćemo je čuvati i izgrađivati uz pomoć naših prijatelja iz Turske i arapskih zemalja. Ako bi se to desilo, samo ne znam koga bi onda "muzli" ti Hrvati . Neće im biti blentavih Muslimana i Bošnjaka pa da ih iskorištavaju na svakave načiner, a stalno govore da su ugroženi.

Gz

Pa sta ? Svi se borite za vlast pa ko koga za je be. Ako mozete ne dozvolite ako ne mozete pravac opozicija

MONDO REPORTAŽE