• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tači otkrio tablu sa imenom Republike Kosovo

Situacija na administrativnom prelazu Merdare tokom dana je bila mirna i bez okupljanja građana, saopštio je KPS

 Tači otkrio tablu sa imenom Republike Kosovo Izvor: MONDO

Na administrativnom prelazu između centralne Srbije i Kosova kod Merdara, predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači otkrio je u nedelju tablu sa natpisom "Dobrodošli u Republiku Kosovo".

Vest su preneli su prištinski mediji na albanskom.

Natpis na tabli postavljenoj sa kosovske strane je na engleskom, albanskom i srpskom jeziku.

Tači je tablu otkrio u prisustvu građana, a na kontrolnom punktu bilo je vidljivo jako prisustvo pripadnika Kfora i Kosovske policijske službe.

Kontrolni punktovi na administrativnoj liniji Kosova i centralne Srbije formirani su po Rezoluciji 1244 SB UN i Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova iz 1999, kojima su državne snage reda u junu povučene sa Kosova i okončano NATO bombardovanje.

Skupu nije prisustvovao niko od zvaničnika UNMIK-a, a saobraćaj na administrativnom prelazu bio je obustavljen na pet minuta tokom ceremonije.

Situacija na administrativnom prelazu Merdare tokom dana je bila mirna i bez okupljanja građana, saopšteno je iz Kosovske policijske službe.

KPS je naveo da su preduzete sve mere kako bi stanje bilo pod kontrolom posle dobijenih informacija da postoji mogućnost protesta srpskih rezervista na tom prelazu.

Nekoliko stotina rezervista sa juga Srbije okupilo se ranije danas u centru Kuršumlije na skupu u znak protesta zbog postavljanja table sa natpisom "Dobrodošli u Republiku Kosovo" na administrativnom prelazu Merdare.

Oni su nakon okupljanja krenuli da uklone tablu koja je rano jutros postavljena, ali su ih jake policijske snage zaustavile na izlazu iz grada.

KPS je u svom zvaničnom saopštenju istakla da je situacija mirna na celoj teritoriji Kosova i da je danas održan protest jedino u Štrpcima.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE