• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: SDP i DS zajedno na izbore

Rasim Ljajić izjavio je da će tokom dana razgovarati sa Borisom Tadićem i da će SDP na izborima, najverovatnije, ponovo nastupiti sa DS.

 Ljajić: SDP i DS zajedno na izbore Izvor: MONDO

Ministar za rad i socijalnu politiku i lider Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić izjavio je da će tokom dana razgovarati s predsednikom Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem i da će SDP na predstojećim izborima, najverovatnije, ponovo nastupiti sa DS.

Ljajić je u intervjuu za B92 ocenio da bi DS trebalo da proširi izborni kapacitet, da je potrebno neke stranke staviti na zajedničku izbornu listu i da DS mora da izađe iz "čisto stranačkog okvira".

Prema Ljajićevim rečima, to bi morala da bude programski vrlo jasna koalicija, koja ima za cilj ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Ljajić smatra da zajednička izborna lista DS i LDP-a nije realna, jer bi to, verovatno, umanjilo izborni rezultat DS i da bi za DS tek posle izbora bila prihvatljiva koalicija sa LDP-om.

Ljajić smatra da bi bolje bilo da je pronađen bilo kakav dogovor za održavanje parlamentarnih izbora do kraja godine, u septembru ili oktobru, ali da je u datim okolnostima zaoštrene političke krize i gotovo agonije u kojoj se vlada nalazila, to jedini mogući izlaz iz te situacije.

On je rekao da je moguće da postoji dogovor DSS-a i SRS o koaliciji posle majskih izbora i da je Koštunica u ovom trenutku bliži tome da formira koaliciju sa SRS, nego sa DS.

Ljajić je ocenio da Srbija, kao zemlja u tranziciji, gubi dragoceno vreme, jer sada investitori čekaju, dok su integracije zaustavljene, iako nema drugu alternativu od Evropske unije.

On je rekao da je sada na međunarodnom planu jedino moguće diplomatskom aktivnošću uticati da što manji broj zemalja prizna Kosovo i da Kosovo ne dobije članstvo u međunarodnim organizacijama.

Borba za Kosovo mora da se vodi na tri nivoa - na međunarodnom, unutrašnje-političkom, odnosno jakim i stabilnim institucijama i snažnom ekonomijom i ekonomskim osnaživanjem srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu.

Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, rekao je da mu ne smeta objavljivanje knjige bivše tužiteljke tog tribunala Karle del Ponte, ali da nije momenat za to, jer bi to moglo da ugrozi napore za hapšenje preostalih haških optuženika.

On je rekao da je zatraženo da knjiga bude objavljena "posle godinu dana", čime del Ponteova ne bi ništa izgubila i da mu objavljivanje knjige del Ponteove liči na egzibicionizam i devalviranje suda u Hagu.

"Ništa nema tu spektakularno novo što ljudi već ne znaju, ali je prosto neshvatljivo da neko ko je obavljao tako važnu dužnost, posle dva meseca napiše knjigu o svemu onome što je radio", rekao je Ljajić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE