• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: O predizbornoj koaliciji samo sa NS

DSS će o predizbornoj koaliciji razgovara samo sa NS zbog zajedničke politike prema ključnim državnim pitanjima.

 DSS: O predizbornoj koaliciji samo sa NS Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je da je Nova Srbija jedina stranka sa kojom će razgovarati o stvaranju predizborne koalicije, ali nije želeo da govori o stvaranju koalicija nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

Mladenović je na konferenciji za novinare rekao da su razgovori sa NS već počeli i izrazio očekivanje da će u narednih par dana biti postignut dogovor oko zajedničkog izlaska na predstojeće izbore jer su sa strankom Velimira Ilića do sada imali uspešnu saradnju.

Na pitanje zašto neće razgovarati o koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, svojim dosadašnjim koalicionim partnerom, on je odgovorio da "neke prethodne izjave" predsednika te stranke Dragana Markovića Palme govore da sa njima ne bi mogli da formiraju zajedničku politiku.

Kako je naveo, nosilac izborne liste DSS-a i prvi na listi biće predsednik stranke Vojislav Koštunica.

Mladenović je naglasio da je princip DSS-a da se tokom kampanje ne govori o postizbornim koalicijama.

Komentarišući odluku premijera da Vlada predloži raspuštanje skupštine i raspisivanje vanrednih izbora za 11. maj ove godine, on je rekao da je to najbolje rešenje jer je DSS izgubila poverenje u koalicione partnere.

Istakao je da to nije odluka sa kojom se kalkulisalo i dodao da DSS nema problem da dobrovoljno siđe sa vlasti što je dokazao lider stranke koji je od 2000. godine dva puta dobrovoljno otišao sa vlasti.

"Mi smo prošle nedelje izrazili nepoverenje u kolicione partnere što se tiče vođenja zajedničke politike prema Kosovu i daljeg puta prema EU", rekao je on i dodao da se pokazalo da je to bilo opravdano posebno što je lider DS-a Boris Tadić najavio mogućnost koalicije sa liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom.

Mladenović je istakao de je Čanak davao izjave da "veruje svojim očima da je Kosovo nezavisno" i da nije glasao ni za jednu rezoluciju u parlementu, a da lider G17 Plus Mlađan Dinkić "bombarduje javnost" izjavama da Srbija ne treba da plaća kosovski dug.

"Takva politika odslikava politiku buduće koalicije i pitanje je da li će se tom politikom odbraniti Kosovo", kazao je portparol DSS-a i naglasio da se "nadzire" da će ta koalicija voditi negativnu kampanju i propagandu zastrašivanja građana pričom da će nastati glad, propast, sankcije i samoizolacija zemlje.

Prema njegovim rečima, ta priča ima za cilj da kampanju skrene tok sa pravih tema u kampanji a to su Kosovo i ulazak zemlje u EU.

Mladenović je kazao i da će izbori biti održani i na Kosovu i dodao da će se nastaviti sprovođenje mera iz akcionog plana Vlade Srbije ali nije mogao da odgovori na pitanje odakle će biti izdvojena dodatna sredstava za finansiranje jer, nakon raspuštanja skupštine, neće biti usvojen rebalans budžeta.

"To ostaje otvoreno pitanje i vlada mora da da odgovor. Dodatna sredstava će se obezbediti u skladu sa zakonom i mogućnostima koje imamo", kazao je on.

Portparol DSS-a je naglasio da ta stranka neće voditi prljavu kampanju, već će nastaviti da sprovodi jasnu, otvorenu i doslednu politiku koja je utemeljena na Ustavu i programu stranke.

"Nema razloga da odstupimo od politike koja vodi Srbiju na bolje", kazao je on.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE