• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzlaci ne odustaju od odlaska iz zemlje

Autor SRNA

Nakon što danas nisu postigli dogovor sa vlastima Tuzlanskog kantona, radnici Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle najavili su da će u srijedu, 24. decembra, organizovano napustiti BiH.

Zamjenik predsjednika Sindikata Fabrike "Aida" Hasan Užičanin rekao je da se, iako su tražili dolazak poslanika Skupštine Tuzlanskog kantona, radnicima obratio samo predsjednik Kluba Demokratskog fronta u Kantonalnoj skupštini Sabit Zekan, koji im je rekao da, "zbog nepostizanja dogovora sa predstavnicima Stranke demokratske akcije, još nije moguće formirati Skupštinu".

"Neka se oni prepucavaju međusobno, mi više nemamo šta čekati, u srijedu u 7.30 časova okupljamo se i u 8.00 časova krećemo prema granici da napustimo ovu zemlju", rekao je Užičanin.

Oko pedesetak radnika propalih tuzlanskih firmi okupilo se danas ispred zgrade u koju je smještena Skupština Tuzlanskog kantona, tražeći da se hitno pozovu svi poslanici da bi raspravljali o radničkim problemima, javili su federalni mediji.

U grupi koja protestuje su radnici Fabrike obuće "Aida", Fabrike deterdženata "Dita" i Livnice čelika iz Tuzle.

Nakon okupljanja ispred zgrade Kantonalne skupštine, radnici su se uputili pred zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, gdje su predstavnici "Aide" razgovarali sa resornim ministrom i dobili odgovor da kantonalna vlada, odnosno nadležno ministarstvo nema ingerencije za rješavanje njihovih problema.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa ako negdje ima objesenih komada idite. Da ima srece preko grane svi bi otisli, ali Zapadna demokratija to ne dozvoljava

oli

Dosad ništa pametnije odavno nisam čuo. Pozdrav radnicima

MONDO REPORTAŽE