• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delovi misije Euleks već su na Kosovu

Prvi elementi misije Euleks (EULEX) na Kosovu od prošle nedelje su u Prištini.

 Delovi misije Euleks već su na Kosovu Izvor: MONDO

Međutim, dalje raspoređivanje evropske misije potrebno "koordinirati" sa Ujedinjenim nacijama (UN), izjavio je šef misije Euleks Iv de Kermabon.

"Raspoređivanje je počelo, prvi elementi (misije) otišli su prošle nedelje", rekao je u telefonskoj izjavi za agenciju Frans pres De Kermabon koji boravi u Njujorku, gde bi trebalo da razgovara sa zvaničnicima UN.

Te prve elemente misije čini oko 20 službenika zaduženih za koordiniranje daljeg raspoređivanja, rekao je šef misije Euleks i podsetio da će više koraka biti potrebno kako bi pravosudno-policijska misija Euleks mogla da bude operativna, što bi u načelu trebalo da bude polovinom juna.

De Kermabon, koji je i bivši komandant snaga NATO na Kosovu, rekao da postoje "glasine" o preprekama u rasporedivanju misije, ali je odbacio te informacije.

"Misija treba da bude raspoređena kako je planirano, u dogovoru sa Srbima. Potrebno nam je više fleksibilnosti sa srpske strane, to je misija koja je u njihovom interesu", podvukao je šef misije Euleksa.

"Pokušaćemo da prevaziđemo prepreke kroz razgovor sa Srbima. To je važno u smislu zaštite spomenika i ljudi", dodao je Iv de Kermabom.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE