• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP pruža ruku proevropskim strankama

Posle oštre izjave Borisa Tadića na račun LDP-a, stranka Čedomira Jovanovića u ponedeljak je pozvala na dogovor sve stranke slične orijentacje.

 LDP pruža ruku proevropskim strankama  Izvor: MONDO

Liberalno-demokratska partija (LDP) apelovala je da sve proevropski orijentisane stranke u Srbiji, uoči predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora, prevaziđu nesuglasice."Antievropski blok u ove izbore ulazi spreman, sa čvrstim dogovorima i po građane Srbije pogubnim planovima.

Zato LDP, procenjujući značaj predstojećih izbora, zahteva da lični odnosi, sujete i nerazumevanja u okviru proevropskog bloka partija budu prevaziđeni zbog opšteg interesa", navedeno je u saopštenju.

Predstojeći izbori će, kako procenjuje ta stranka, "biti prilika za konačni raskid sa politikom koja je podelila gradjane Srbije, a zemlju posvađala sa gotovo čitavim svetom".

"To je prilika i da se zauvek prekine sa praksom da se izbori dobijaju obećanjima o ulasku u EU, a da se jasna evropska opredeljenost gradjana Srbije zatim sistematski izneverava. Očekujemo da proevropske stranke ponude široku i ubedljivu, razrađenu, jasno definisanu čvrsto oročenu evropsku platformu, od koje neće biti odstupanja", navedeno je u saopštenju.

LDP je istakla da bez te stranke ne može biti evropske politike u Srbiji, i da će, kao što je to činila i do sada, biti odlučan čuvar evropskih vrednosti i borac za afirmaciju tih vrednosti.

"LDP smatra da izbori koji su pred nama moraju biti izbori na kojima će se doći do vlade koja će omogućiti Srbiji nastavak reformi i suštinsku transformaciju zemlje, ostvarujući tako onu politiku za koju su građjani glasali pre osam godina i onu politiku koju simbolizuje Zoran Đinđić", navedeno je u saopštenju.

LDP će u kampanji, kako je navedeno, insistirati na tome da se završi saradnja sa Haškim tribunalom, potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, nastave ekonomke reforme, završi privatizacija, pre svega javnih preduzeća.

Ona će insistirati i na "uspostavljanju nove politika prema Kosovu koja neće ignorisati realnost i borbi protiv korupcije i tajkunizacije Srbije", zaključuje se u saopštenju.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE