• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekordna izlaznost u Banjaluci, u Mostaru haos

Autor SRNA

Na biralištima u Mostaru gdje se glasa u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske u redovima čeka više hiljada ljudi koji su stvorili nezapamćene gužve. U Banjaluci zabilježena rekordna izlaznost.

Cijelo naselje Centar dva u Mostaru zbog gužve je blokirano za saobraćaj.

U Osnovnoj školi "Ilija Jakovljević" u Mostaru smješteno je 10 biračkih mjesta, dok je još pet biračkih mjesta raspoređeno u Sarajevu, Tuzli i Banjaluci.



Zbog činjenice da Mostaru gravitira Hercegovačko-neretvanski, Zapadno-heregovački i Livanjski kanton stvorile su se ogromne gužve, a tokom dana očekuje se i dolazak birača autobusima iz udaljenijih mjesta.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović glasao je jutros na izborima za predsjednika Hrvatske u Mostaru i naglasio da očekuje da će zvaničnici Hrvatske pa i novi predsjednik i dalje u BiH stvarati ambijent u kome će sva tri naroda biti ravnopravna.

U Generalnom konzulatu Hrvatske u Banjaluci do 12.00 časova je za predsjedničke izbore u Hrvatskoj glasalo 270 birača, rečeno je Srni u ovom konzulatu.

"U našem konzulatu registrovano je 176 birača koji imaju mjesto prebivališta u Hrvatskoj, a glasaće u Banjaluci, dok ostali glasači iz BiH u izbornom procesu mogu učestvovati sa važećim dokumentima i potvrdama", pojašnjavaju u Generalnom konzulatu Hrvatske u Banjaluci.

Na biralištu u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Banjaluci danas je u jutarnjim satima izlaznost glasača bila veća u odnosu na prvi krug hrvatskih predsjedničkih izbora, potvrdio je za Agenciju Fena Stipan Medo, član Državnog izbornog povjerenstva zadužen za izborno mjesto u ovom konzulatu.

Ispred Konzulata birači su čekali da obave glasanje, a neki među njima prvi put izlaze na biralište u Banjaluci.

''Prvi put glasamo u Banjaluci'', – rekla je za Fenu Ankica Olujić, koja se sa suprugom ranije vratila iz Njemačke u rodnu Banjaluku.

Neki od anketiranih glasača navode da žele da ostane sadašnje stanje, a drugi žele promjene na čelu Hrvatske.

Stipan Medo je potvrdio da glasanje protiče bez problema, a nakon što je biračko mjesto otvoreno jutros u sedam sati.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE