• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva u Sloveniji

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednica Vlade RS sastala se danas u Sloveniji sa predsjednikom parlamenta Slovenije Milanom Brglezom i gradonačelnikom Velenja.

Međunarodni sekretar SNSD–a Željka Cvijanović izjavila je nakon sastanka sa predsjednikom parlamenta Slovenije Milanom Brglezom da je veoma važno da slovenački parlament njeguje dobre odnose sa parlamentima svih nivoa u BiH, kako bi pomogli u provođenju reformi u narednom periodu.

Cvijanovićeva je rekla da Slovenija kao zemlja iz bivšeg zajedničkog ambijenta može biti od pomoći svima u regionu, saopšteno je iz SNSD-a

Brglez je rekao da je na sastanku bilo riječi o svim značajnim političkim i ekonomskim dešavanjima u Sloveniji, ali i u Republici Srpskoj i BiH.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa šefom Kluba poslanika Socijalnih demokrata Slovenije Matjažom Hanom i potpredsjednikom slovenačkog Parlamenta iz ove stranke Andrejom Katič rekla da saradnja i razmjena iskustava poslaničkih klubova dvije stranke može biti od velike koristi, s obzirom da je Slovenija članica EU.

"Omladinske organizacije naše dvije stranke od ranije njeguju veoma dobru saradnju i sada smo procijenili da je vrijeme da unaprijedimo odnose dvije stranke i na najvišem nivou", rekla je Cvijanovićeva.

Na sastanku, u prostorijama Kluba poslanika Socijalnih demokrata Slovenije, učestvovali su i predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović i predsjednik Mladog foruma Socijalnih demokrata Slovenije Jan Škoberne.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Velenja Bojan Kontič razgovarali su o mogućnostima za uspostavljanje bolje saradnje Srpske i ovog slovenačkog grada u oblasti privrede i u ostalim oblastima od zajedničkog interesa.

Gradonačelnik Velenja ocijenio je današnji sastanak kao dobru osnovu za privrednike iz Slovenije i Republike Srpske i izrazio očekivanje da oni predlože projekte od kojih bi korist mogli imati, kako sami privrednici, tako i građani Velenja, Slovenije i Republike Srpske.

Cvijanovićeva je posjetila i fabriku "Gorenje" u Velenju i upoznala njene predstavnike sa privrednim potencijalima Republike Srpske, a razgovarano je i o mogućnosti da menadžment "Gorenja" u narednom periodu posjeti Republiku Srpsku, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sastancima sa gradonačelnikom Velenja i menadžmentom fabrike "Gorenje" prisustvovao je i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE