• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ristivojević: Gde je Đelić zaradio 11 miliona evra

Savetnik premijera Srbije Branislav Ristivojević odbacio je navode da je premijer rešio da obori vladu jer je odustao od puta ka EU.

 Ristivojević: Gde je Đelić zaradio 11 miliona evra Izvor: MONDO

Ristivojević je, takođe, optužio Demokratsku stranku za propagandne izjave.

Izjava potpredsednika vlade Božidara Đelića je dokaz da se DS tokom kampanje neće baviti politikom već marketingom i najgorim vidom propagandom, rekao je Ristivojević. On je naveo da je Đelić znao da je Koštuničina politika da bi Srbija, sa Kosovom i Metohijom, trebalo da nastavi evropske integracije.

Potvrdom te politike na izborima otvoriće se razgovori između nove vlade i EU o nastavku evrointegracija sa Kosovom kao sastavnim delom Srbije, rekao je savetnik premijera. On je ujedno ocenio da je "jedan od najvećih problema našeg društva" način na koji je Božidar Đelić "zaradio 11 miliona evra".

Sve ove godine donosili smo evropske zakone i gradili pravnu državu kako ne bi bilo moguće da se preko noći zaradi 11 miliona evra kao što je zaradio Đelić, izjavio je Ristivojević. Prema njegovim rečima, "činjenica je da nije zaradio 11 miliona dok je živeo u EU u Francuskoj i činjenica je da je posle prvog ministarskog mandata prijavio da je toliko zaradio u Srbiji" a to je, kako je kazao "jedan od najvećih problema našeg društva".

Pitanje Đelićevog udela u vlasništvu Meridijan banke, članice Agrikol banke u kojoj je Đelić radio između dva mandata, otvorila je Srpska radikalna stranka posle formiranja Vlade Srbije, u maju prošle godine.

Đelić je tada kazao da ima akcije koje je pošteno zaradio i da je svoju imovinu prijavio nadležnim organima, kao i da brojka koju su radikali pominjali, od 11 miliona evra, nije tačna. Tada je saopštio i da će udeo prodati.

Vlada Srbije u julu je odbila da odgovori na poslanička pitanja o tome kako je Đelić stekao deonice Meridijan banke, navodeći da ta pitanja ne spadaju u njenu nadležnost.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE