• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljeni protesti u severnoj Kosovoskoj Mitrovici

Studenti u Kosovskoj Mitrovici i građani sa severa pokrajine nastavili su proteste zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

 Nastavljeni protesti u severnoj Kosovoskoj Mitrovici Izvor: MONDO

Simbolično, u 12:44 sati, zbog kršenja Rezolucije 1244, studenti su od platoa ispred studetenskih domova prošetali do glavnog mosta na Ibru noseći veliki transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Srbija, Srbija je Svet".

U blizini glavnog ibarskog mosta studenti su izveli performans "Ovo je srpska zemlja".

Beogradski pesnik, član grupe umetnika "Arte" Miodrag Jakšić rekao je okupljenima da svi znaju da potičemo sa Kosova, da je Kosovo bilo i uvek će biti Srbija. On je poručio da svaki Srbin mora da zna "gde god živeo, da mu je mesto na Kosovu".

"Dok je Kosova srpskoga i nas će Srba biti na ovome svetu. Verujte da tako mislimo i da svakoga dana s time živimo i zato smo došli da se solidarisemo da da vas podržimo", rekao je Jakšić. On je kazao da je s njim danas u mislima i šestogodišnji Mihajlo koji je u svom vrtiću, koji se nalazi u centru Beograda, rekao svojoj vaspitačici da neće spremati recital za 8. mart jer mu je oteto naše Kosovo.

"Dok je takve dece u srcu Beograda živeće i Srbija. Mi smo sa vama i uvek ćemo biti uz vas. Budite Srbi kao što jeste, jer vi ste vodiči svim Srbima na ovome svetu", rekao je Jakšić.

Tokom protesta glavni most na Ibru bio je zatvoren za pešake i saobraćaj, a na njemu se nalazilo oko 60 pripadnika Kosovske policijske službe.

Protest, koji će se nastaviti i narednih dana, završen je bez incidenata.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE